La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Japó, i no el Regne Unit, entre els viatges segurs

- BRUSSEL·LES Reuters

Els governs de la Unió Europea van acordar dimecres afegir el Japó a la seva petita llista de països des dels quals es permeten els viatges no essencials, mentre que s’endarrerei­x fins a almenys mitjans de juny per als turistes britànics. El canvi entrarà en vigor els pròxims dies.

Es recomana als països de la UE que aixequin gradualmen­t les restriccio­ns de viatge per als actuals set països de la llista: Austràlia, Israel, Nova Zelanda, Ruanda, Singapur, Corea del Sud i Tailàndia. Els països de la UE encara poden optar per exigir un test covid negatiu o un període de quarantena.

El mes passat la UE va suavitzar els criteris per afegir nous països a la llista, i va canviar de 25 a 75 el nombre màxim de nous casos de covid per cada 100.000 persones en els 14 dies anteriors. El Regne Unit va complir l’objectiu revisat, però va quedar fora de la llista a causa de l’augment dels casos derivats de la variant índia.

El Regne Unit no va registrar cap mort per covid dimarts, per primera vegada des del març del 2020, però els casos de la variant índia es van duplicar la setmana passada.

Els diplomàtic­s de la UE van dir que el Regne Unit es podria afegir a la llista, depenent del curs de la variant, a mitjans de juny. França i Alemanya han imposat quarantene­s als visitants del Regne Unit i Àustria ha prohibit els turistes britànics, mentre que Portugal i Espanya els acullen sense obstacles ara.

 ?? MONTSE GIRALT ?? Les escoles programara­n activitats escolars obligatòri­es per als alumnes d’ESO fins al 17 de juny
MONTSE GIRALT Les escoles programara­n activitats escolars obligatòri­es per als alumnes d’ESO fins al 17 de juny

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain