La Vanguardia (Català-1ª edició)

RTVE accelera la conversió en plataforma i la internacio­nalització

Pérez Tornero promet començar a prendre’s “molt de debò” Eurovisió

- PEDRO VALLÍN

El president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, aposta per la internacio­nalització de la radiotelev­isió pública i pel desenvolup­ament de la plataforma de continguts que “destempora­litzarà” la programaci­ó i permetrà l’explotació dels continguts propis en altres mercats, va explicar ahir a la premsa. Això exigeix la superació dels compartime­nts estancs per canals actuals, com també posar fi a la separació entre la ràdio i la televisió, en una estratègia coordinada molt ambiciosa, va explicar Pérez Tornero, que també va anunciar un canvi “profund” d’identitat corporativ­a, tot i que va avançar que la transforma­ció visual de la marca seria gradual.

Pel que fa a la graella de programaci­ó, el president de RTVE va indicar que ara com ara els nous equips designats hi estan treballant, per la qual cosa no va voler avançar decisions concretes, però sí que va especifica­r que els canvis s’aplicaran en dues fases: de setembre a desembre, en primer terme, i a partir del gener, amb més intensitat. Pérez Tornero va parlar dels nomenament­s i va especifica­r que

Enric Hernández deixarà el càrrec actual al capdavant del departamen­t d’informatiu­s i li ha encomanat posar-se al capdavant del departamen­t de notícies de RTVE des de Catalunya, amb especial atenció a la difusió digital.

Per al gener, quan es completi la transforma­ció de la graella, el president compta a tenir ja el mandat marc de RTVE, amb ambició de lideratge en la creació de continguts. Vol que RTVE sigui un hub de producció i deixi de ser “una finestreta” a què les productore­s vinguin a vendre idees. En aquest sentit, aspira que a aquest paper de lideratge en la creació s’hi incorpori l’Institut de Radiotelev­isió Espanyola, que ha de funcionar com un laboratori de talent jove. També va anticipar que aspira a participar en produccion­s “més ambicioses”, fins i tot en aliança amb les grans plataforme­s del sector. RTVE ha de ser un vector en la transforma­ció industrial i digital del país, va assegurar, i en relació amb això va anunciar que vol augmentar el nombre de centres de producció –en té tres– per descentral­itzar l’activitat. Aquesta vocació de creació de continguts té el seu correlat en la internacio­nalització, sobretot a Amèrica Llatina, atès que RTVE no pot cobrar els continguts a Espanya però sí en els mercats internacio­nals. Va prometre que a partir d’ara la cadena es prendrà “molt de debò” Eurovisió –en resposta a les crítiques rebudes–, i va avançar la seva intenció de formar un lobby amb les grans cadenes de la Unió Europea de Radiodifus­ió (UER) perquè, en col·laboració amb Brussel·les, les grans plataforme­s audiovisua­ls paguin taxes que reverteixi­n en els països on fan negoci.

Pel que fa a les males dades d’audiència, Pérez Tornero vol auditar en termes quantitati­us i qualitatiu­s el seguiment de RTVE, més enllà del mesurament d’audímetres. “A finals d’any tindrem bones mètriques”, però va subratllar que “un servei públic sense audiència no té sentit, perquè sense audiència es multiplica per zero qualsevol contingut”.

Enric Hernández estarà al capdavant del servei de notícies des de Catalunya, va explicar el president

 ?? RTVE ?? José Manuel Pérez Tornero durant la trobada amb periodiste­s d’ahir a la tarda a RTVE
RTVE José Manuel Pérez Tornero durant la trobada amb periodiste­s d’ahir a la tarda a RTVE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain