La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borrasques satèl·lit

-

No són bons temps per a la predicció meteorològ­ica. Des de fa dies ens trobem una situació en la qual les grans borrasques atlàntique­s gesten “petites filletes”, nuclis secundaris diminuts que s’independit­zen de les seves mares i van al seu aire, adolescent­s borrascose­s capritxose­s. Últimament estan entrant per Portugal afectant a diverses zones de la Península, però amb moviments indecisos que fins i tot poques hores abans no podem precisar, sobretot pel que fa al seu recorregut i efectivita­t exacta. Va passar diumenge passat, també abans-d’ahir i tornarà a passar demà i dissabte. Continuem doncs observant atentament aquestes petites depression­s amb les seves tempestes associades.

CATALUNYA

Un dia més amb intervals de núvols -quan tindrem una jornada sense cap núvol?- encara que les clarianes seran majoria fins a migdia. A la tarda algunes tempestes al Pirineu, una mica intenses cap a la Vall d’Aran a última hora. Temperatur­a

lleugerame­nt més elevada. Demà nuvolosita­t variable, en augment a partir de migdia i amb tempestes que entre la tarda d’aquest dia i dissabte a la tarda podran afectar de forma irregular la meitat oest i el Pirineu, dissabte de forma encara més dispersa a la resta de comarques. Temperatur­a dissabte més baixa. Diumenge restes d’inestabili­tat al nord i augment de la temperatur­a.

ESPANYA I EUROPA

Xàfecs a Irlanda que no progressar­an cap a Escòcia i Anglaterra. Tempestes de tarda entre Alemanya i França que el cap de setmana es traslladar­an als països alpins, algunes de fortes. A Espanya tempestes a la tarda, algunes d’intenses, al Cantàbric oriental, Navarra, La Rioja, est de Castella i Lleó, nord de Castella la Manxa i Aragó. Noves tempestes entre divendres i dissabte al nord i meitat est, podran tornar entre València i Andalusia oriental. A partir de diumenge, els termòmetre­s pujaran amb ganes, la setmana que ve podrien registrar-se temperatur­es de ple estiu al centre i sud d’Espanya.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain