La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Vida Festival sense distàncies farà 11.000 tests diaris d’antígens

- ESTEBAN LINÉS

El Vida Festival 2021 farà tests d’antígens a les 10.000 persones que cada dia assisteixi­n al festival, i 1.000 a treballado­rs i artistes, per poder-lo tornar a celebrar sense distància social i convertir-se en el primer festival massiu català des de la pandèmia.

Ho va anunciar ahir l’organitzac­ió de la cita musical, que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú entre els dies 1 i 3 de juliol i es prolongarà cada dia fins a les cinc de la matinada. Al comunicat fet públic s’especifica que el cost de la realitzaci­ó dels tests d’antígens nasals –que es faran de 15 h a 22 h cadascun dels tres dies– ja està inclòs en el preu de l’entrada.

En aquesta nota els organitzad­ors del Vida expliquen i recorden que totes aquestes mesures neixen de la col·laboració amb la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infecciose­s i la Conselleri­a de Salut, i que inclouen també controls de temperatur­a i una mascareta FFP2. En aquesta ini- ciativa també hi estan involucrat­s els festivals Cruïlla i Canet Rock.

El protocol que hauran de seguir els assistents al Vida Festival –10.000 és el nombre màxim d’assistents que ja hi havia en les edicions anteriors normals– comença amb un formulari que rebran la setmana que ve per reservar hora per fer-se el test. L’organitzac­ió recomana que sigui amb prou antelació respecte a l’hora que tinguin previst accedir al recinte del festival. Així mateix, els assistents hauran de descarrega­r l’app Vida Test per vincular-la a les dades personals.

El festival habilitarà un espai a prop de la porta d’accés, on un equip sanitari farà els tests. Les persones que obtinguin un resultat negatiu podran accedir al recinte i als positius se’ls tornarà l’import de l’entrada i seran atesos pel servei sanitari.

El cartell del festival inclou noms com Nathy Peluso, Vetusta Morla, Love of Lesbian, Sen Senra, Hinds, Stay Homas, Joe Crepúsculo, Rigoberta Bandini, Clara Peya, Ferran Palau o Maria Arnau i Marcel Bagés, així com les noves incorporac­ions anunciades ahir de Renaldo & Clara, Pau Roca, Sau Poler, JMII i Daniel Watts. Els dj Guille Milkyway, Miqui Puig i Maadraasso­o seran els encarregat­s de tancar el festival cada dia, en un horari en què l’organitzac­ió ha volgut que es reflectís també una certa normalitat: les sessions s’acabaran a les 4.30 hores el dia 1 i a les 5 hores els dies 2 i 3.

El Vida es converteix així en el primer festival multitudin­ari que se celebra a Catalunya des de l’inici de la pandèmia, i el seguiran el Canet Rock, que reunirà 22.000 persones el 3 de juliol, i el Cruïlla de Barcelona, que n’acollirà 25.000 cada dia del 8 al 10 de juliol al Parc del Fòrum.

La cita de Vilanova i la Geltrú serà el primer festival català massiu i sense distància social

 ?? FACEBOOK ?? Clara Viñals, veu de Renaldo & Clara
FACEBOOK Clara Viñals, veu de Renaldo & Clara

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain