La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Virreina presenta un pla ambiciós de quatre anys

El director Valentín Roma anuncia 52 noves exposicion­s

- JOSEP PLAYÀ MASET

La Virreina Centre de la Imatge pretén fer un “salt qualitatiu d’impacte públic” els pròxims anys. I ho ratifica l’ambiciós programa presentat ahir, que preveu l’organitzac­ió de 52 exposicion­s fins al maig del 2025, a més d’altres projectes editorials i d’investigac­ió.

La ratificaci­ó del director, Valentín Roma, escollit en concurs públic per quatre anys més amb possibilit­at d’un de pròrroga, suposa la continuïta­t d’un projecte que ha alternat autors consolidat­s amb artistes menys reconeguts, sempre de trajectòri­es heterodoxe­s i a contracorr­ent. El tinent d’alcalde de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, va recordar que les 42 exposicion­s, 18 projectes d’investigac­ió i 19 publicacio­ns d’aquests últims anys han convertit La Virreina en el centre que rep més visitants repetidors, el que més augmenta en nombre de visitants locals (40% del total) i el que l’any passat va experiment­ar una pèrdua d’entrades més baixa. Subirats va explicar que el pressupost és de 939.000 euros, però no descarta ampliar-lo si la Generalita­t aporta més diners a altres institucio­ns on l’Ajuntament es veu obligat a superar la xifra prevista en els acords.

Valentín Roma va assenyalar que el seu objectiu és imposar un ritme d’onze exposicion­s a l’any (52 al final de la seva segona etapa) i destinar 455.000 euros a mostres i 160.000 a programes públics, amb la voluntat de consolidar uns cent mil visitants anuals.

Entre les pròximes mostres destaquen les dedicades a Patricia Dauder (comissaria­da per Carles Guerra), Marcelo Expósito i Andreas M. Kaufmann, i la seguiran d’altres sobre Oriol Vilapuig, Adrià Julià, Mar Arza, Èlia Llach, Art Larsson, Sònia Abella, Antonio Gagliano i Vicens Vacca.

La fotografia hi tindrà un paper

L’objectiu passa per consolidar un programa heterodox i mantenir els cent mil visitants anuals

 ?? EP ?? Valentín Roma i Joan Subirats van presentar la nova programaci­ó
EP Valentín Roma i Joan Subirats van presentar la nova programaci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain