El Girona posa la directa

Una sortida a totes i amb el suport del públic obre el camí de la final

- FUTBOL SEMIFINALS D’ASCENS A PRIMERA DIVISIÓ ALBERT BASSAS Girona

Girona

Després de gairebé 15 mesos sense públic a Montilivi, els futboliste­s del Girona van poder tornar a gaudir de l’escalfor de l’afició i aquests els ho van agrair amb un partidàs en què van passar per sobre l’Almeria (3-0) i van encarrilar la classifica­ció per a la final del play-off.

Els gironins es van mostrar endolladís­sims durant tot el partit empesos pels 1.500 aficionats que finalment el CSD va autoritzar que podien seure a les graderies i que va comunicar amb només sis hores d’antelació, fet que va obligar el club a treballar sense parar i a contrarell­otge per engegar tota la maquinària i activar el protocol que ho havia de fer possible. La sort per a ells és que ja s’havia pogut posar en pràctica amb anteriorit­at, en un partit del femení i un altre del filial, que Montilivi va acollir fa unes setmanes i que va servir de banc de proves per facilitar l’obertura de l’estadi en un partit del primer equip.

Aquesta comunió entre l’equip i l’afició va provocar que el Girona sortís en tromba i fruit d’això, al minut 2, Yoel Bárcenas ja va estrenar el marcador rematant de cap una centrada des de la dreta de Gumbau que el porter visitant Makaridze no va aconseguir desviar.

I enmig d’aquesta gran arrencada de l’equip i amb l’eufòria encara per la celebració del primer gol, el mateix Yoel Bárcenas va cedir una pilota a Mamadou Sylla per trencar l’esquena de la defensa i donar el gol mig fet a Ian Couto, que venia des del darrere. Només havien passat 5 minuts i el cert és que ningú no havia tingut ni temps de trobar a faltar el golejador de l’equip, l’uruguaià Cristhian Stuani, que s’ho mirava somrient des de la grada, ja que finalment no va poder ni entrar a la convocatòr­ia per una lesió.

Passat aquest tsunami inicial del Girona, l’Almeria va començar a agafar el pols al partit i tot i no arribar amb cap perill sobre la porteria de Juan Carlos almenys va aconseguir neutralitz­ar el domini aclaparado­r dels locals.

A l’inici de la segona meitat l’Almeria va tenir l’ocasió més clara per escurçar distàncies però Lazo no va arribar a una pilota centrada per Ramazani quan Juan Carlos ja estava totalment superat. I va ser just després quan els gironins van donar la darrera estocada a l’Almeria marcant el tercer gol amb un contracop que va culminar Mamadou Sylla.

Ibrahima Kebé i Nahuel Bustos, que va entrar als darrers minuts, van tenir el quart amb diversos xuts llunyans des del vèrtex de l’àrea que el porter Makaridze va poder desviar. El Girona ho té mig fet, tot i que caldrà rematar la feina dissabte a l’estadi de los Juegos Mediterrán­eos d’Almeria.