La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ewan McGregor torna a la càrrega

Amb els papers de Halston i Obi-Wan Kenobi, l’actor deixa enrere una tempestuos­a vida familiar

-

ELENA CASTELLS

Barcelona

Els 50 anys sembla que han portat la pau a Ewan McGregor, que ha aconseguit el que volen tots els actors: que se’n parli per la seva feina i no per la seva vida privada. Però és que hi va haver un temps en què el seu nom va estar lligat a l’escàndol. Després de més de 20 anys casat amb Eve Mavrakis, amb qui comparteix quatre filles, el 2017 va veure com unes fotos íntimes petonejant-se amb l’actriu Mary Elizabeth Winstead, la seva companya de rodatge a Fargo, sortien a la llum i posaven de cap per avall la seva fins aleshores discreta vida familiar.

Recompondr­e la seva intimitat i tornar a la pantalla amb projectes sòlids és el que ha aconseguit l’intèrpret escocès, que va saltar a la fama el 1996, quan tenia uns vint anys, amb la pel·lícula Trainspott­ing. Ja en la maduresa ha donat vida a l’extravagan­t dissenyado­r Halston, a la minisèrie que es pot veure a Netflix. També és imminent la seva tornada a la pantalla com a Obi-Wan Kenobi en la pròxima sèrie de Star wars a Disney+, que reprèn la vida del mestre Jedi anys després del tancament de la saga. Aquest any també estrenarà la pel·lícula The birthday cake ,en què treballa amb la seva filla gran, Clara, de 25 anys i també actriu, amb qui va tenir més d’un desacord en el passat quan va sortir a la llum la infidelita­t de l’actor. La seva primogènit­a li va dir “imbècil” i va catalogar de “porqueria” la seva nova parella.

En la seva tornada a la pantalla amb Halston ,un biopic sobre el dissenyado­r pioner de la movida novaiorque­sa d’aquell Studio 54 dels setanta, ha hagut de fer front a comentaris no gaire agradables de la neboda de Halston, Lesley Frowick, i altres familiars, que han qualificat la ficció de “francament, porqueria” i “imprecisa”.

Com a part de la seva preparació per al paper, McGregor va aprendre a cosir i va prendre el te amb Liza Minnelli, íntima amiga de Halston. Malgrat que va pro

metre mantenir els detalls en privat, l’actor assegura: “Simplement volia que sabés que ell estava en bones mans amb mi; s’han dit moltes coses sobre Halston al llarg dels anys, i volia que ella sabés que jo respectava l’amor que ella tenia per ell i la seva amistat. No em vaig imaginar com de profund era el seu amor per ell fins que vam prendre el te”. Roy Halston Frowick va morir el 1990 per complicaci­ons relacionad­es amb la sida als 57 anys, després de deixat el seu món a Nova York, on va abandonar l’empresa que portava el seu nom. “Em va encantar interpreta­r-lo; crec que ell veia bellesa a tot arreu”, ha dit McGregor.

Ewan McGregor és un dels artistes escocesos més prolífics, amb permís de l’etern 007, Sean Connery. Nascut en un entorn rural, fill de dos mestres, aviat va emprendre el seu camí per perseguir el seu somni de convertir-se en actor. A Londres es va formar en art dramàtic, i el seu primer paper arribaria el 1994 a la pel·lícula Perdut en el temps, protagonit­zada per Robin Williams. Però el paper que el va llançar a la fama va arribar el 1996, quan es va convertir en l’antiheroi drogoaddic­te Mark Renton a Trainspott­ing.

George Lucas el va nomenar el 1999 mestre Jedi de la franquícia Star wars. Convertit en el llegendari Obi-Wan Kenobi, es va consagrar a Hollywood, on també va protagonit­zar cintes d’èxit com Moulin Rouge, Big fish, Black Hawk abatut, El somni de Cassandra o Lo imposible. No ha tingut problemes per allunyar-se de Hollywood per rodar documental­s amb la seva Harley durant llargues travessies pel món.

I finalment ha quedat enrere el tempestuós divorci amb la seva ex, amb qui va estar casat més de 20 anys, i la mala relació amb les seves quatre filles, Clara, de 25 anys; Jamyan, de 20; Esther, de 19 anys, i Anouk, de 10, que es van posicionar a favor de la seva mare. El 2017 The Sun va enxampar McGregor i Winstead, tots dos casats, petonejant-se, cosa que va provocar un terratrèmo­l en les seves vides personals.

El procés de divorci de McGregor i Mavrakis es va acabar l’estiu del 2020. Ell es va haver de repartir amb la seva ex el patrimoni conjunt, estimat en 25 milions de dòlars. Passat el temporal, McGregor continua el seu idil·li amb Winstead, ha recuperat la relació amb les seves filles i torna a treballar en el que li agrada.

Han passat 4 anys des que unes fotos en què es feia petons amb la seva nòvia actual van posar fi a un llarg matrimoni

 ?? LV ?? El mestre Jedi. McGregor es torna a posar el vestit d’Obi-Wan Kenobi a la nova sèrie de Star wars per a Disney+
LV El mestre Jedi. McGregor es torna a posar el vestit d’Obi-Wan Kenobi a la nova sèrie de Star wars per a Disney+
 ?? INSTAGRAM ?? Vida privada. Amb l’ex, Eve Mavrakis (esquerra); amb la nòvia, Mary Elizabeth Winstead (centre), i amb les seves filles Clara i Esther
INSTAGRAM Vida privada. Amb l’ex, Eve Mavrakis (esquerra); amb la nòvia, Mary Elizabeth Winstead (centre), i amb les seves filles Clara i Esther
 ?? AXELLE/BAUER-GRIFFIN / GETTY ??
AXELLE/BAUER-GRIFFIN / GETTY
 ?? JASON LAVERIS / GETTY ??
JASON LAVERIS / GETTY
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain