La Vanguardia (Català-1ª edició)

Nit de goig i retrobamen­t

Love of Lesbian va presentar amb un públic entregat el seu nou àlbum ‘V.E.H.N.’

- ESCENARIS

Esteban Linés

A finals del mes de març el grup barceloní Love of Lesbian va oferir el seu últim concert a la capital catalana, una vetllada on l’estrictame­nt musical va estar combinat amb l’assaig clínic. Aquella nit al Palau Sant Jordi va tenir transcendè­ncia internacio­nal, ja que es va tractar de demostrar que es podien tornar a fer concerts multitudin­aris sense distància social fent un test previ d’antígens.

Ahir a la nit, i després d’arrencar la gira a finals d’abril a l’Atrium de Viladecans, van tornar a un escenari barceloní, però en circumstàn­cies ben diferents. Ho van fer amb un ple total, obrint musicalmen­t una nova edició del Festival Jardins de Pedralbes i presentant bastantes de les composicio­ns que donen forma al seu nou àlbum, aquest Viaje épico hacia la nada, la sigla del qual és molt més cridanera: V.E.H.N.

Va ser el tema que dona nom al disc el que va obrir la nit estrictame­nt musical, amb tota la banda a punt i al màxim des del minut u, com ja és habitual a la casa. Tot seguit van atacar un altre tall de la seva nova obra, Crisálida, i després d’això el líder i compositor del combo, Santi Balmes, va saludar els presents i va agrair l’assistènci­a d’una afició que s’havia posat les millors gales per a un concert, “perquè Pedralbes ja és això, sempre que no us mogueu de les vostres localitats”, i desitjant que “nits com les d’avui tornin a ser habituals”.

De la seva nova collita, a més de les dues cançons esmentades, al llarg d’una vetllada que es va estendre més enllà de l’hora i tres quarts, es va poder gaudir d’un bon grapat de temes com El sur i, tal com tenien previst al guió, fins a vuit, amb El paso a tall de bis final previst. Una conclusió amb instrument­ació i tempo tranquils amb un missatge esperançad­or i fins i tot optimista. Abans de la baixada del teló, Santi Balmes i la resta de companys i còmplices del grup (Julián Saldarriag­a, Jordi Roig, Oriol Bonet, Ricky Falkner, Dani Ferrer, Marc Clos) van oferir un repàs per peces emblemàtiq­ues del seu repertori, especialme­nt dels àlbums 1999 i el penúltim i molt reeixit El poeta Halley.

El xou que van desplegar està sòlidament elaborat, tant musicalmen­t com escènicame­nt (amb el bateria ubicat en un pla superior) i, com s’ha dit, va ser ampli en temps i en panoràmica cronològic­a.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Un moment i l’actuació d’ahir a la nit de Love of Lesbian als jardins de Pedralbes atapeïts de públic
ÀLEX GARCIA Un moment i l’actuació d’ahir a la nit de Love of Lesbian als jardins de Pedralbes atapeïts de públic
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain