La Vanguardia (Català-1ª edició)

El BBVA ofereix prejubilar-se a partir dels 53 anys

- C. LAFRAYA

La direcció del BBVA ha posat sobre la taula una nova oferta econòmica per als 2.935 treballado­rs afectats per la retallada d’ocupació. Una de les novetats és que ofereix prejubilac­ions per als empleats a partir de 53 anys, segons han informat UGT i CC.OO.

Després de la vaga de la plantilla de dimecres passat, la direcció del banc, que presideix Carlos Torres, ha presentat una proposta amb avanços importants pel que fa a mobilitat geogràfica i excedèncie­s remunerade­s. N’ofereix 210 d’aquest tipus, cosa que a la pràctica rebaixaria la xifra de sortides a 2.725.

El mes de negociacio­ns finalitzav­a ahir, però la nova proposta de l’entitat financera ha portat a què es prolonguin uns dies més. Des d’UGT i CC.OO. consideren que les noves condicions “són el punt de partida” per tancar un acord els propers dies, encara que queden serrells per matisar. Dimarts vinent, dia 8, es reprendran les negociacio­ns i podria signar-se un principi d’acord.

Quan s’assoleixi l’acord s’obrirà el termini d’adhesió voluntària, amb la idea que fins a finals de juny s’apuntin els treballado­rs dels serveis centrals i els centres corporatiu­s, mentre que el personal de la xarxa de sucursals disposaria fins al 12 de juliol per sumar-s’hi. El banc oferirà un servei per verificar dades i fer càlculs d’indemnitza­cions als empleats que ho sol·licitin.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? El Corte Inglés va patir durant mesos l’any passat el tancament de divisions com la tèxtil o la restauraci­ó
EMILIA GUTIÉRREZ El Corte Inglés va patir durant mesos l’any passat el tancament de divisions com la tèxtil o la restauraci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain