La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona prioritza posar fi als bicitaxis il·legals

L’Ajuntament continua treballant amb la DGT en una normativa i insisteix que el Govern estableixi un marc legal per a l’activitat

- RAÚL MONTILLA

“No ens agraden els bicitaxis”. Aquest va ser el missatge que va llançar ahir el tinent d’alcalde de Prevenció, Albert Batlle, que juntament amb el primer tinent Jaume Collboni, va presentar a la plaça del Mar, una campanya contra els vehicles de mobilitat personal d’activitat econòmica i, concretame­nt, contra aquests tricicles que, com va denunciar a La Vanguardia dissabte passat, un altre cop, proven de conquerir l’espai públic a cop de pedal atrotinat.

“No encaixen en el model de ciutat ni en el turístic. El bicitaxi és un mitjà que no ajuda a la nostra seguretat viària”, va dir Albert Batlle. “No podem permetre activitats no regulades o irregulars que ocupin un espai que ja és dens”, va afegir Jaume Collboni, que va advertir que erradicar els bicitaxis il·legals serà una prioritat. Si bé, per a l’Ajuntament continua sent una necessitat que la Direcció General de Trànsit disposi d’una instrucció tècnica –el Consistori està participan­t en la seva elaboració–, i que la Generalita­t reguli el sector com a activitat econòmica, perquè així hi hagi també un marc legal.

Mentrestan­t, va explicar Collboni, el Consistori continuarà actuant a través d’ordenances municipals com ha fet fins ara i que fixen que aquests vehicles no puguin circular al lliure albir: tenen àrees restringid­es, com gran part de Ciutat Vella; i els seus conductors només poden circular per carrils bici. No poden fer de taxis, han de seguir recorregut­s. L’ordenança de circulació de vianants i vehicles fixa també l’obligació que estiguin registrats o que disposin d’una asseguranç­a. “No descartem més mesures si no es compleixen les normes”, va manifestar Jaume Collboni.

L’inspector de la Guàrdia Urbana, Jordi Oliveras, va explicar que tot i que el retorn és recent, ja s’han enviat al dipòsit 35 vehicles. El 2020 en van ser un total de 186 i, el 2019, prop de 600. I comptant aquests tricicles, així com altres vehicles de mobilitat personal destinats a activitat econòmica –per exemple, patinets– fins al mes de maig, només aquest any, s’han interposat 588 denúncies. Un total de 253 són per qüestions relacionad­es amb l’estacionam­ent i 326 per no complir amb els permisos. D’aquestes últimes, 287 correspone­n a bicitaxis.

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? L’estàtua de Colom s’ha convertit en una parada improvisad­a
ANA JIMÉNEZ L’estàtua de Colom s’ha convertit en una parada improvisad­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain