La Vanguardia (Català-1ª edició)

A poc a poc torna l’estabilita­t

-

L’inici de l’estiu meteorològ­ic està sent molt mogut a àmplies zones de la península Ibèrica. De fet, els fenòmens més recurrents dels últims dies a l’interior peninsular han sigut els ruixats, les tempestes i els tornados. El passat divendres, un tornado sorprenia la localitat de Caudé, a Terol, amb imatges que podrien ser típiques del Tornado Alley, al cor dels Estats Units. És allà on els tornados assoleixen dimensions inimaginab­les. Per exemple, entre el 3 i 4 d’abril de l’any 1974 es van registrar un total de 148 tornados en 24h, afectant 13 estats centrals. Els més intensos van assolir cops de vent de més de 300km/h. Tornant a la península, sembla que deixem enrere la inestabili­tat i tornem a parlar de sol i calor.

CATALUNYA

La jornada es presenta variable, amb abundant nuvolosita­t al matí i amb restes d’inestabili­tat, amb tendència a l’obertura de clarianes i a la desaparici­ó de la precipitac­ió. Només quedaran alguns ruixats irregulars a la meitat nord. A la resta, migdia i tarda més assolellad­a. Avui la temperatur­a pujarà, amb valors que es tornaran a apropar als 30ºC a sectors de ponent. Demà tornarà la tranquil·litat, amb domini del sol i nuvolades de tarda a sectors de muntanya, sense descartar algun ruixat molt local. La temperatur­a continuarà pujant progressiv­ament amb ambient plenament d’estiu.

ESPANYA I EUROPA

Poques complicaci­ons al continent europeu. Les altes pressions són les protagonis­tes, provocant temps estable a gran part de la Mediterràn­ia i a la meitat nord d’Europa. Un front deixarà una mica de moviment a Centreeuro­pa, on s’esperen ruixats irregulars, també a Itàlia, al sud de les Illes Britànique­s i al nord dels Balcans. A Espanya, millorarà la situació meteorològ­ica amb restes d’inestabili­tat a Catalunya i Balears, amb més sol a la resta, únicament amb núvols d’evolució a la tarda però sense pluja. La temperatur­a continuarà el seu ascens, amb calor intensa al sud on al migdia assoliran els 35ºC.

@AlfredRPic­o @MiguelMete­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain