La Vanguardia (Català-1ª edició)

Presó sense fiança per a l’acusat de matar la parella a Porqueres

- AGÈNCIES

La titular del jutjat de violència sobre la dona de Girona va acordar ahir la presó provisiona­l, comunicada i sense fiança per a l’home detingut dimecres per assassinar la parella a Porqueres (Pla d’Estany). Es tracta d’un ciutadà espanyol de 44 anys que es va lliurar als Mossos d’Esquadra dimecres a la nit després de confessar que havia apunyalat la seva dona, de 48 anys i origen letó, després d’una discussió.

La causa està oberta per un delicte d’assassinat amb els agreujants de parentiu i traïdoria, segons va informar un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El crim va tenir lloc al voltant de dos quarts de dotze del matí quan, segons la versió del detingut, la parella hauria començat a discutir perquè ell no tenia feina i era addicte a les drogues. Durant la disputa va anar a la cuina, va agafar un ganivet d’un calaix i quan va arribar al menjador va clavar una primera punyalada per l’esquena a la víctima. A partir d’aquí, li va clavar unes quantes punyalades a l’abdomen, la cara i el coll. Hores després, al voltant de les deu de la nit, es va presentar a la comissaria de Banyoles.

Després de confessar el crim, l’home va lliurar les claus als policies perquè poguessin entrar a l’habitatge, on es van comprovar els fets.

La divisió d’investigac­ió criminal (DIC) dels Mossos a Girona es va fer càrrec de cas i va detenir l’home. Segons fonts que ha consultat l’ACN, durant la reconstruc­ció del crim davant de la comitiva judicial l’home va explicar que cap a dos quarts de dotze del migdia de dimecres va consumir drogues al lavabo de casa seva i poc després hi va haver la discussió amb la seva dona. També va explicar que no treballava i que obtenia ingressos demanant al carrer.

A la parella no hi havia denúncies per violència de gènere ni la víctima havia demanat ajuda als serveis socials. L’agressor havia estat a la presó per robatoris amb força, violència i intimidaci­ó.

Un miler de persones van sortir a condemnar el crim aquesta setmana en un acte que va convocar l’Ajuntament de Porqueres, que va comunicar que hi hauria tres dies de dol per l’assassinat de la seva veïna.

Des que es va acabar l’estat d’alarma, el 9 de maig, vuit dones han mort assassinad­es a Espanya, la meitat de totes les morts per violència de gènere registrade­s des de principis d’any. Des del 2003, any en què van començar els registres, hi ha hagut més de mil assassinat­s masclistes.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain