La Vanguardia (Català-1ª edició)

Siguem més poble!

-

als nostres germans més desfavorit­s, i per això unim esforços i actuem. El darrer any 2020, gràcies a la labor de centenars de profession­als i milers de voluntaris de Càritas Diocesana de Barcelona i de les Càritas parroquial­s, es van atendre més de 120.000 persones. Això ha estat possible gràcies a la solidarita­t de prop de 12.000 socis i donants: les seves aportacion­s han permès cobrir les necessitat­s més bàsiques, com ara l’alimentaci­ó o l’habitatge. Malgrat un context desfavorab­le, gràcies a Càritas Barcelona més de mil persones van trobar feina. És l’acció del poble de Déu, que peregrina a Barcelona i que lluita per un món sense desigualta­ts socials.

El cansament, l’abatiment i el desig que torni la normalitat com més aviat millor no ens pot fer oblidar que cal instaurar una nova normalitat que arribi a totes les llars. No volem tornar al mateix punt de partida d’abans de la crisi de la covid, sinó que volem anar cap a una normalitat nova, més justa i fraterna, construïda des d’una família que ens fa germans, que corregeixi les creixents desigualta­ts.

Avui que celebrem la solemnitat del Corpus Christi, el dia de la Caritat, des d’aquest poble universal ho volem celebrar reconeixen­t, com diu el papa Francesc, que “l’amor a la societat i el compromís pel bé comú són una forma excel·lent de la caritat, que no només afecta les relacions entre els individus sinó les macrorelac­ions, com ara les relacions socials, econòmique­s i polítiques” (Laudato si’, 231).

“Preneu, mengeu-ne: això és el meu cos (...) Beveu-ne tots, que això és la meva sang” (Mt 26,26-28). En cada Eucaristia aquest testimoni viu d’amor ens convoca a fer present la vida, mort i resurrecci­ó de Jesús, i a acollir el seu amor en el nostre cor. Aquest memorial del Senyor ens transforma per compartir amb els altres el que som i tenim. Siguem bon pa que es parteix i es comparteix per fer-nos propers a les persones més pobres i necessitad­es.

Benvolguts germans i germanes, cal que renovem l’estil de vida i creem espais d’amor fratern i solidari. Visquem més atents als nostres veïns i veïnes. Canviem la mirada i acostem-nos a la realitat, com ho va fer el bon samarità. Impliquem-nos en allò més proper i no hi passem de llarg. Siguem coherents amb allò que creiem. Siguem més família! Siguem més poble! Siguem més germans!

Després de la pandèmia necessitem renovar l’estil de vida i crear espais d’amor fratern i solidari

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain