La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quina famosa cantant practica l’orinoteràp­ia, com feia Gandhi?

-

El 2019 una gran diva de la cançó va explicar a través d’un dels seus vídeos un dels seus trucs per mantenir-se en forma. L’orinoteràp­ia. La cantant en qüestió, després dels entrenamen­ts, bevia una tasseta de la seva pròpia orina. Allò va deixar xocats els seus seguidors i va desencaden­ar certa ganyota de menyspreu en els seus detractors. Però no era l’única, importants personalit­ats la precedien. Després els veurem.

L’orinoteràp­ia (també anomenada uroteràpia, urinoteràp­ia, shivambu o teràpia d’autoorina) és una pseudoterà­pia englobada en la medicina alternativ­a que consisteix a aplicar orina humana per a finalitats medicinals o cosmètique­s, incloent-hi la beguda i ingestió de la pròpia orina o les gàrgares i el massatge del peu. L’han utilitzat des dels asteques fins als egipcis, passant per Plini el Vell. La comunitat científica insisteix a assenyalar els perills que té. Beure orina pot ser agressiu per al tracte intestinal i causar problemes als ronyons, que ja han treballat filtrant rebutjos.

No hi ha evidència científica que l’avali però a Instagram podia veure’s l’escena. Madonna en ple ritual de bellesa, segons ella rejovenido­r.

Primer es feia un bany de gel assistida pel seu entrenador (pràctica habitual entre alguns esportiste­s, ja que ajuda a recuperar l’activitat muscular després d’una exigent sessió d’exercicis) i després, tranquil·lament, es prenia una porció de la seva pròpia orina en una tassa de porcellana blanca.

Malgrat que les excentrici­tats i rareses dels famosos no tenen fronteres –Gwyneth Paltrow va posar no fa tant a la venda una col·lecció d’espelmes amb olor de la seva vagina– Madonna defensa que la uroteràpia té una sòlida base històrica oriental fonamentad­a en la tradició i la comprovaci­ó de resultats. Gandhi va ser una de les personalit­ats que la va posar en pràctica. L’actriu britànica Sarah Miles va confessar que l’havia utilitzat 30 anys i el primer ministre de l’Índia durant la dècada dels setanta, Morarji Desai, va publicitar que en prenia un gotet cada matí, en dejú. Va arribar als 99 anys.

La llista és llarga: Jim Morrison o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain