La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jordi Cruyff, l’amic

- EL FACTOR DE BRUYNE

Robert Martínez ha estat tres anys preparant l’Eurocopa portant les regnes de Bèlgica; massa temps, diu, per distreure’s amb les informacio­ns que el situaven a la banqueta del Barça i del Madrid, avui ja història una vegada els dos clubs han oficialitz­at que Koeman i Ancelotti conduiran les seves respective­s banquetes. Aquesta setmana al club blaugrana hi ha hagut una notícia que no l’ha deixat indiferent. El seu gran amic Jordi Cruyff s’incorporar­à al Barça a partir de l’agost, una circumstàn­cia gens menyspreab­le pensant a més llarg termini. Jordi Cruyff i Robert Martínez van ser rivals en categoria juvenil quan militaven el primer al Barcelona i el segon al Saragossa, però no va ser fins anys més tard, en un restaurant de cuina espanyola de Manchester, quan tots dos van congeniar. Aleshores Cruyff militava al Manchester United i en Bob, com l’anomenaven els britànics, al Wigan. Jordi Cruyff ha explicat més d’una vegada que el seu amic es va erigir en un suport moral fonamental en aquella època que les lesions li amargaven la carrera.

L’amistat va anar creixent (els dos es van treure junts el carnet d’entrenador i un curs de màrqueting a la Universita­t de Manchester), fins al punt que són els padrins dels seus casaments i fills respectius.

Jordi Cruyff també admira el Robert Martínez entrenador, declarat cruyffista, com queda acreditat a l’entrevista d’aquesta pàgines. Aquesta manera d’entendre el futbol la va portar a l’extrem en els seus inicis com a tècnic dirigint el modest Swansea City. “Va ser una revolució”, ens explica. Va aplicar el futbol de possessió en un país i una categoria, equivalent a Tercera, en què regnava el joc directe. Swansealon­a, el van anomenar.

 ?? PHOTONEWS / GETTY ??
PHOTONEWS / GETTY

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain