La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laporte: “Que si em sento espanyol? Quina pregunta!”

- C. N.

Aymeric Laporte, el central del Manchester City, va protagonit­zar ahir la roda de premsa de la selecció a Las Rozas. De 27 anys, nascut a Agen (França) i nacionalit­zat espanyol al maig, Laporte va haver de contestar a la pregunta de si se sentia espanyol perquè un sector de la premsa creu que el jugador va demanar la nacionalit­zació quan va saber que no seria convocat per la selecció francesa: “Quina pregunta, eh? És una pregunta bastant forta. Intentaré contestar de la millor manera possible. Soc aquí per competir al màxim nivell. El meu objectiu és el mateix que el d’Espanya, que és guanyar tota mena de competició. M’esforçaré al màxim per guanyar el que tenim al davant i ningú no ha de dubtar que posaré l’ànima per aquesta selecció”.

El jugador, titular en l’amistós contra Portugal de divendres al Metropolit­ano, tot i que va haver de ser substituït al final per unes petites molèsties, va explicar per què ha passat de renunciar a la sub-21 a anar a l’absoluta: “Quan ara s’ha presentat l’oportunita­t Luis Enrique em va cridar per preguntar-me la situació i si tenia ganes de defensar aquest país i competir a aquest nivell. Li vaig dir que jo estava encantat d’estar amb ells i ha estat així. Primer va ser un contacte amb Luis Enrique i després amb el president i altres persones”, va explicar una mica molest amb el fet que se’l qüestionés.

Laporte va néixer i es va criar a França. El jugador va viure prop de deu anys a Bilbao, primer al planter de l’Athletic i després com a futbolista del primer equip. Va ser nacionalit­zat espanyol per un decret llei al maig.

El selecciona­dor francès, Didier Deschamps, va acusar el defensa del City de mentir després del seu canvi de filiació internacio­nal. Laporte va assegurar fa dies que va enviar un missatge a Deschamps per comentar-li la seva posició, però tot això ho va negar el selecciona­dor francès: “El que m’incomoda és el que ell pot dir i que és mentida. L’únic missatge que vaig rebre de part seva és de l’octubre per una situació precisa sobre una lesió que havia tingut al setembre”, va dir Deschamps, en una entrevista al diari La Provence.

El central també va comentar ahir les paraules del selecciona­dor francès Didier Deschamps: “Respecte al que ha pogut dir Deschamps no crec que es refereixi a aquesta mena de coses. Es referia a un missatge que sí que li vaig enviar, tot i que potser havia canviat de número. Aquestes coses passen en el futbol. Estic molt content d’estar aquí”, va insistir.

 ?? JUAN CARLOS HIDALGO / EFE ?? Aymeric Laporte
JUAN CARLOS HIDALGO / EFE Aymeric Laporte

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain