La Vanguardia (Català-1ª edició)

Leclerc s’emporta la ‘pole’ en una sessió accidentad­a

- TONI LÓPEZ JORDÀ

L’avantatge de la pole que se li va negar a casa seva per un accident en l’última volta de classifica­ció que li va impedir sortir, li va tornar ahir Charles Leclerc en el circuit urbà de Bakú. Una segona posició de privilegi seguida que dispara les possibilit­ats del de Mònaco per apuntar-se la primera victòria des de Monza 2019, ja fa 28 GP.

La novena pole en la trajectòri­a de Leclerc va arribar en una sessió classifica­tòria molt accidentad­a amb quatre incidents i quatre banderes vermelles. El de Mònaco va aconseguir el seu millor crono aprofitant el rebuf de Lewis Hamilton, que sortirà segon després d’un cap de setmana molt discret (va ser 7è, 11è i 3r en els lliures). Al seu torn, l’anglès es va apuntar la seva millor volta gràcies a l’aspiració del seu company, Valtteri Bottas, 10è.

Per la seva banda, el líder del Mundial, Max Verstappen (Red

Bull), arrencarà de la tercera posició, al costat de Pierre Gasly (Alpha Tauri), quart, al davant de Carlos Sainz, que es va veure involucrat en l’últim accident, de Yuki Tsunoda. El japonès es va estavellar just davant del madrileny al final de la sessió i va avançar l’acabament amb la quarta bandera vermella quan faltava un minut; Sainz va haver d’esquivar l’Alpha Tauri i va tenir una col·lisió lleu.

“No és la cosa ideal que algú bloquegi davant teu, corria en la meva volta bona i no m’ho esperava... Estic una mica cansat que el cotxe que va davant meu sempre xoqui”, lamentava l’espanyol de Ferrari, que va perdre tota opció de millorar la seva posició.

Per la seva banda, l’asturià Fernando

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain