La Vanguardia (Català-1ª edició)

El tancament de Norwegian resta rutes entre Barcelona i els Estats Units

- REDACCIÓ

SUPERFÍCIE DE LES TERMINALS

SUPERFÍCIE DE L’AEROPORT

El tancament de la base de Norwegian a Barcelona i el seu abandoname­nt del llarg radi deixarà l’aeroport sense quatre de les seves principals destinacio­ns als Estats Units. Es tracta de rutes que només oferia la companyia noruega, que acaba de segellar el seu procés de reestructu­ració i ultima un ERO a Espanya. Els vols de Barcelona a Chicago, Fort Lauderdale, Los Angeles i Oakland queden així clausurats en espera que alguna altra aerolínia els recuperi.

A part d’aquestes destinacio­ns, la crisi de Norwegian també resta rutes des de Barcelona. En aquest cas, les destinacio­ns afectades són Nova York, San Francisco i Tel-Aviv, tot i que aquí ja volaven altres aerolínies que podrien recuperar la seva operativa des de Barcelona a mesura que s’aixequin les restriccio­ns de mobilitat.

L’aeroport de Barcelona ha definit en aquest sentit catorze destinacio­ns internacio­nals com a “prioritàri­es”, sis com a “addicional­s”

i tres que són “noves” com a via per reactivar els vols interconti­nentals després de la frenada de la crisi de la covid. El Comitè de Desenvolup­ament de Rutes Aèries (CDRA), format per Aena, la

Generalita­t, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç, estableix en el seu pla estratègic 2021-2024 dues prioritats: garantir la connectivi­tat amb 19 hubs mundials i europeus –alguns ja amb ruta directa i altres que s’espera que estiguin actius en el “curt termini”– i “mantenir un monitoratg­e constant i exhaustiu de les oportunita­ts de mercat que continuara­n apareixent”.

Les 14 destinacio­ns “prioritàri­es” són: Chicago, Miami, Nova York, Los Angeles, Toronto, San Francisco, Atlanta, Ciutat de Mèxic, Lima, São Paulo, Pequín, Xangai, Hong Kong i Seül.

Entre els “addicional­s” destaquen Mont-real, Boston, Washington, Santiago de Xile, Islamabad, Lahore i Amman; i les tres destinacio­ns “noves” són Nova Delhi, Tòquio i Texas.

Les destinacio­ns de Chicago, Fort Lauderdale, Los Angeles i Oakland desapareix­en

 ?? XAVIER CERVERA ?? Barcelona Air Route
Amèrica
Orient Mitjà Àsia/Pacífic
AENA
XAVIER CERVERA Barcelona Air Route Amèrica Orient Mitjà Àsia/Pacífic AENA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain