La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’agressor de Rajoy, dos anys internat

-

drets cívics i de la prohibició d’ocupar càrrecs públics tota la seva vida, Tarel no podrà posseir armes durant cinc anys. També haurà de fer un curs psicològic i social.

Tarel va afirmar que el seu gest hostil no va ser premeditat, tot i que va reconèixer, alhora, que ell i els seus amics havien pensat llançar un ou contra Macron o un pastís de nata. Finalment van rebutjar la idea. Però, després de veure que Macron s’atansava a ell i a altres joves després de sortir del vehicle, amb un somriure al rostre, el va irritar el que li va semblar una actitud electorali­sta. Tampoc no li va agradar que, prèviament, algunes armilles grogues fossin desallotja­des per la policia. I aleshores va tenir la reacció impulsiva de clavar la bufetada al cap d’Estat, fet de què es penedia. El mateix Tarel va admetre haver estat una armilla groga durant el moviment de protesta. La seva ideologia és una mica confusa, però, segons va explicar, és

El 16 de desembre del 2015, un noi de 17 anys va donar un cop de puny al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. L’agressió va tenir lloc en plena campanya electoral a Pontevedra. El noi es va apropar a Rajoy simulant que es volia fer una selfie amb ell. Les ulleres del president del govern van acabar trencades. “Estic molt content d’haver-ho fet”, va dir el noi. El cas va passar al jutjat de menors, i l’agressor va ser internat durant dos anys i va passar un tercer any sota vigilància.

 ?? PHILIPPE DESMAZES / EFE ?? Un dia després de l’agressió, Macron continuava saludant la gent
PHILIPPE DESMAZES / EFE Un dia després de l’agressió, Macron continuava saludant la gent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain