La Vanguardia (Català-1ª edició)

HM Hospitales inaugura Nou Delfos després d’invertir-hi 30 milions

- REDACCIÓ

HM Nou Delfos es va sumar ahir a la llista d’hospitals de Barcelona, amb un centre que ha convertit l’antiga clínica del barri de Vallcarca en un nou equipament mèdic i quirúrgic, que es vol denominar, sense complexos, hospital. Per això es va sotmetre a una reforma integral, pla en què s’han invertit 30 milions d’euros els últims tres anys, va informar ahir la companyia.

El grup HM Hospitales es va fer càrrec de la clínica el 2018. Des d’aleshores, ja des d’abans de l’inici de l’epidèmia de covid, va començar a transforma­r el centre, estructura­lment, tecnològic­ament i profession­alment, segons el pla director.

Aquest pla ha comportat, per exemple, remodelar les urgències i la creació d’una nova unitat de cures intensives amb 12 boxs, així com d’un bloc quirúrgic amb 11 quiròfans. El centre s’ha equipat a més amb nova tecnologia sanitària i es vol especialit­zar sobretot en oncologia, malalties cardiovasc­ulars i neurològiq­ues (amb un quiròfan equipat amb un TAC de gran precisió).

El president d’HM Hospitales, Juan Abarca Cidón, va explicar que la inauguraci­ó d’ahir “és la consagraci­ó de la nostra aposta per Barcelona”. Va afegir que el centre vol ser “modern, funcional, d’alta complexita­t i avantguard­a tecnològic­a i integrat a la xarxa nacional d’HM”. Antoni Garrell, president del grup a Catalunya, va destacar que “quan altres empreses se n’anaven”, HM va venir “a aportar el seu granet de sorra”. El grup té més centres, com l’hospital de Nens i l’antiga clínica Sant Jordi.

Durant l’epidèmia, Delfos no ha quedat al marge i ha hagut d’atendre pacients (ha col·laborat amb l’hospital Vall d’Hebron) i ha hagut d’incorporar els circuits per separar possibles casos d’infecció. Disposa de boxs d’uci amb pressió negativa per reduir el risc de transmissi­ó de patògens. I també ha renovat el laboratori d’anàlisi.

La previsió d’HM és que, ara que l’epidèmia es redueix, els propers mesos, augmenti el nombre de pacients que van als centres sanitaris i això requerirà reforçar la col·laboració entre la xarxa pública i la privada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain