La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fundació La Caixa recapta un milió d’euros per als bancs d’aliments

- REDACCIÓ

La Fundació La Caixa ha recaptat un milió d’euros en la segona edició de la campanya Cap llar sense aliments, que té com a objectiu fer front a l’augment de la demanda dels bancs d’aliments davant la crisi sociosanit­ària per la pandèmia.

En un comunicat, el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé, també ha anunciat que l’entitat donarà un milió d’euros addicional que es distribuir­à als diferents bancs d’aliments d’Espanya per ajudar les persones més afectades per la covid. “La crisi sanitària comença a remetre gràcies a la vacuna, però l’emergència social persisteix. La ciutadania ha respost amb generosita­t a aquesta acció indispensa­ble perquè les famílies més vulnerable­s tinguin cobertes les necessitat­s bàsiques”, destaca Fainé. La fundació remarca la necessitat de continuar oferint un suport econòmic a les famílies en situació de vulnerabil­itat. “Aquesta situació es podria agreujar si no es produeix un repunt en la recuperaci­ó econòmica quan acabin les mesures excepciona­ls de protecció social, com ara els ERTO”, apunten. Segons la Federació

Catalana del Banc d’Aliments, la demanda d’aliments va augmentar un 30% a l’inici de la pandèmia i es van atendre 60.000 persones més que el 2019. A més, també han identifica­t que els que sol·liciten ajuda alimentàri­a no són només persones en situació de pobresa greu, sinó també famílies que abans de la pandèmia tenien rendes mitjanes o baixes i joves que han perdut la feina. Davant aquesta situació, la Fundació La Caixa, CaixaBank i els bancs d’aliments esperen que tant empreses com la societat espanyola “continuïn mostrant solidarita­t amb els que més en necessiten”. Ho han fet, per exemple, el xef Ferran Adrià, l’actor Antonio Banderas i la model Vanesa Lorenzo, que han mostrat el seu compromís amb l’acció donant-li visibilita­t a les xarxes socials i reivindica­nt el paper dels bancs d’aliments.

La campanya Cap llar sense aliments es va activar a l’inici de la pandèmia per pal·liar-ne les “conseqüènc­ies més extremes”. En la seva primera edició la fundació va recaptar 2,4 milions, amb un milió addicional més aportat per CaixaBank. Fins al dia 30 d’aquest mes de juny les persones interessad­es a participar en la iniciativa poden fer un donatiu per Bizum al número 38014, a la pàgina en línia NingunHoga­rSinAlimen­tos.org o als caixers automàtics de La Caixa.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? El Banc dels Aliments de Barcelona el dia de l’inici de la campanya
CÉSAR RANGEL El Banc dels Aliments de Barcelona el dia de l’inici de la campanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain