La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona i Sevilla s’alien per recuperar el turisme internacio­nal

Les dues ciutats es promocione­n a París com a destinacio­ns imprescind­ibles del sud d’Europa

- SARA SANS

És una aliança sense precedents. Barcelona i Sevilla han decidit que millor juntes. Que millor promociona­r-se de la mà per reactivar el seu turisme internacio­nal. L’objectiu és posicionar-se com les dues ciutats imprescind­ibles del sud d’Europa. Com un viatge amb dues destinacio­ns, indispensa­ble per a tots els turistes que circulen pel continent àvids de patrimoni cultural, arquitectò­nic gastronòmi­c i, com no, per comprar. L’aliança es formalitza­rà la setmana que ve a París, no només perquè el mercat francès és el més pròxim i més puixant en aquesta època de recuperaci­ó pandèmica, sinó perquè París és també la porta d’entrada del turisme asiàtic i americà ansiós per descobrir Europa.

En aquest circuit de capitals imperdible­s, que sol arrencar a París i que té com a parades habituals altres ciutats com Florència, Pisa, Roma o Praga, és on volen consolidar-se Barcelona i Sevilla. Sevilla i Barcelona. “Volem enfocar-nos en mercats específics, posant en relleu la nostra peruna sonalitat; Barcelona i Sevilla tenen barbaritat de nexes codestamun­s”, va car ahir Marian Muro, directora de Turisme de Barcelona, durant la presentaci­ó de l’estratègic­a unió. El seu homòleg sevillà, Antonio Jiménez, va destacar que “aquesta aliança té un caràcter de permanènci­a en el temps”.

L’escenari de la primera presentaci­ó, la privilegia­da terrassa d’El Palace barceloní, és tota una declaració d’intencions: “Volem visitants interessat­s en la cultura, en el patrimoni i de cert nivell i poder adquisitiu”, va explicar Jiménez, de Turisme de Sevilla. Per això, les dues ciutats han dibuixat una estratègia conjunta que gira entorn de cinc propostes: l’arquitectò­nica, la gastronòmi­ca, la moda, la literatura i la sostenibil­itat. Barcelona i Sevilla volen turistes interessat­s en l’obra d’Antoni Gaudí i Aníbal González, busquen sibarites per als restaurant­s que han revolucion­at l’alta cuina. Es proposen atreure lectors d’Antonio Machado i seduir els amants de la moda amb la seva mútua tradició tèxtil. Per això, en la presentaci­ó dimarts que ve a París, d’aquest viatge amb doble destinació s’hi exposarà el vestit de Yolancris que va portar Lady Gaga o el de Lina Sevilla amb què Grace Kelly va anar a la Feria de Abril del 1966. “París interessa pel que representa el mercat francès i per les seves connexions aèries, principalm­ent

És el primer cop que la capital catalana actua conjuntame­nt amb una altra ciutat espanyola

L’aposta gira entorn de l’oferta cultural, arquitectò­nica, gastronòmi­ca i de moda

amb el mercat asiàtic però també amb el nord-americà”, van coincidir Mur i Jiménez. A Sevilla els tres mercats estrangers més importants són (per aquest ordre) França, els Estats Units i Itàlia, mentre que a Barcelona, fins al 2019 el nordameric­à era el més important seguit pel britànic i el francès. “Encara que durant el primer trimestre d’aquest any el mercat francès s’ha convertit en el primer, fins a assolir un 12% de quota de mercat”, va recordar Muro.

L’aliança, que avui es presenta a Sevilla, arriba reforçada per les connexions amb avió amb Vueling i les de l’AVE entre ambdues ciutats, per la qual cosa també s’espera que la doble oferta de turisme urbà sedueixi els viatgers nacionals.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Fins al 2019 França, els EUA i Itàlia eren els països més interessat­s a visitar Sevilla
LLIBERT TEIXIDÓ Fins al 2019 França, els EUA i Itàlia eren els països més interessat­s a visitar Sevilla
 ??  ?? Una turista a la Sagrada Família, acabada de reobrir; ara els francesos en són els visitants més nombrosos
Una turista a la Sagrada Família, acabada de reobrir; ara els francesos en són els visitants més nombrosos
 ??  ?? MILION DE VIATGERS EL 2019 A BARCELONA
MILION DE VIATGERS EL 2019 A BARCELONA
 ??  ?? MILION DE VIATGERS EL 2019 A SEVILLA
MILION DE VIATGERS EL 2019 A SEVILLA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain