La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pla per millorar i ampliar els càmpings

- EFE

La comissió de Territori de Catalunya va aprovar ahir el pla director urbanístic (PDU) dels càmpings, un instrument que ordena la implantaci­ó de nous establimen­ts i regula l’ampliació dels que ja existeixen amb criteris sostenible­s, a més de les seves activitats complement­àries.

El secretari d’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, i el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, van indicar en roda de premsa que es tracta de la primera estratègia per regular els espais oberts d’aquestes instal·lacions. Segons Serra, aquest pla s’ha desenvolup­at amb el doble objectiu d’“ajudar, regular i complement­ar” els 351 càmpings que actualment hi ha a Catalunya perquè puguin “modernitza­r i ampliar” les instal·lacions, i per brindar una directriu als nous negocis que es vulguin instal·lar d’ara endavant.

El PDU fixa una sèrie de regulacion­s per “atendre les noves demandes dels campistes, garantir una ocupació del territori respectuos­a amb el medi ambient” i afavorir “la integració paisatgíst­ica”. Per exemple, estableix que en termes generals els nous càmpings s’instal·laran preferentm­ent en sòl no urbanitzab­le, per bé que s’admetran en sòls urbans o urbanitzab­les si es tracta de grans establimen­ts, semblants a ciutats de vacances. Els campaments juvenils i les àrees naturals d’acampada seran en sòl no urbanitzab­le, mentre que les autocarava­nes seran en càmpings situats en sòl urbà.

Els càmpings catalans van acollir quatre milions de persones el 2019. Són presents en un total de 181 municipis, que ofereixen més de 280.000 places d’allotjamen­t i es concentren sobretot a les zones de l’Alt Pirineu, l’Aran, el Ripollès, la Costa Brava i la Costa Daurada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain