La Vanguardia (Català-1ª edició)

Divisió metropolit­ana per la gestió de platges per Sant Joan

Castelldef­els i Gavà, a diferència de Barcelona i Badalona, opten per tancar les platges durant la nit de revetlla

- JOSE POLO MAYKA NAVARRO

El litoral de l’àrea metropolit­ana de Barcelona es dividirà aquest Sant Joan entre els municipis que permetran l’accés a les platges i els que no. Malgrat que dimecres s’intuïa consens al voltant de l’actitud de la capital catalana d’obrir l’accés a la sorra per la revetlla, ahir Castelldef­els i Gavà van anunciar que prefereixe­n clausurar, tot i que amb alguna excepció. Han cregut convenient seguir les recomanaci­ons del Procicat. Mentrestan­t, el Prat de Llobregat i Viladecans estan estudiant què faran.

Castelldef­els, la localitat més turística del Baix Llobregat, a què normalment es desplacen 7.000 persones tan sols comptant les que hi van amb tren, opta per fer servir la mateixa fórmula que l’any passat: tancar la platja amb excepcions, i tan sols els veïns de la població i els clients dels xiringuito­s hi tindran dret d’accés. L’alcaldessa, María Miranda, ha explicat que aquesta actitud s’ha pres per “responsabi­litat”. “Sabem les ganes de celebracio­ns que tenim tots, però no podem fer passos enrere en la lluita contra la covid. Aquesta revetlla l’hem de celebrar a casa amb els nostres i evitar aglomeraci­ons”, va dir l’alcaldessa.

Per la seva banda, Gavà va anunciar el mateix criteri tant per a la nit de Sant Joan com per a la de Sant Pere, que és el patró de la ciutat. Allà es durà a terme un dispositiu policial per evitar l’accés a la sorra i es vigilarà especialme­nt el compliment de les normes contra el virus al seu entorn, tal com es va fer l’any passat.

Al litoral nord de l’àrea metropolit­ana, Badalona ha adoptat la decisió d’obrir la platja la nit festiva, mentre que Sant Adrià de Besòs la mantindrà clausurada, si bé en aquest cas per raons mediduint ambientals i de salut pública lligades a la contaminac­ió dels sòls de la franja costanera d’aquesta ciutat.

Mentrestan­t, a Barcelona, el nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, van mantenir la seva primera sessió de treball, en què, precisamen­t, van parlar de dels dispositiu­s policials previstos a la ciutat de cara a la revetlla. En una breu nota de premsa el Departamen­t d’Interior va informar que els dos polítics es van instar a treballar per vetllar pel compliment de les mesures de prevenció de la covid.

Barcelona manté la intenció d’obrir les platges la nit del 23 de juny, una decisió que justifica adraons de conveniènc­ia i per evitar mals pitjors. Els responsabl­es municipals entenen que no poden tornar a clausurar aquestes zones de la ciutat, com van fer l’any passat. Consideren que la prohibició de ser a la platja podria intensific­ar la pressió sobre altres espais urbans que les últimes setmanes pateixen grans aglomeraci­ons. Tanmateix, el dispositiu conjunt que Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana desplegara­n aquella nit preveu establir filtres als accessos a les platges més freqüentad­es amb l’objectiu d’impedir determinat­s usos que ja es produïen els anys anteriors a la pandèmia, i entre els quals hi ha les acampades, l’entrada de grans equips de reproducci­ó de música i neveres.

A la capital, Mossos i Guàrdia Urbana evitaran acampades i l’ús d’equips de música i neveres

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? El conseller a Ciutat Vella. No ha estat una elecció a l’atzar. El nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va decidir que la primera comissaria dels Mossos d’Esquadra on volia anar era la de Ciutat Vella, a Barcelona, que va visitar ahir al migdia. L’intendent Rafael Tello, cap del districte, el va rebre a la porta i el va fer participar en una reunió amb prop d’un centenar de policies del districte.
MANÉ ESPINOSA El conseller a Ciutat Vella. No ha estat una elecció a l’atzar. El nou conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va decidir que la primera comissaria dels Mossos d’Esquadra on volia anar era la de Ciutat Vella, a Barcelona, que va visitar ahir al migdia. L’intendent Rafael Tello, cap del districte, el va rebre a la porta i el va fer participar en una reunió amb prop d’un centenar de policies del districte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain