La Vanguardia (Català-1ª edició)

McConaughe­y i els seus llums verds

Surten a la venda a Espanya les memòries de l’actor basades en els seus diaris

- REDACCIÓ Èxit.

Ágatha Ruiz de la Prada obre per a ¡Hola! el seu refugi secret a París. A més, les primeres fotos d’Álex González i María Pedraza junts, i els secrets de l’actuació d’Isabel Preysler a Mask singer. La revista es ven demà amb La Vanguardia per 2,70 euros.

A la revista ‘¡Hola!’ Ágatha Ruiz de la Prada ensenya el seu refugi a París

L’actor dels Estats Units Matthew McConaughe­y es despulla en la seva biografia Greenlight­s, titulada així perquè es tracta d’una història sobre com es poden “obtenir més llums verds de la vida”. Publicada per l’editorial Libros Cúpula, aquestes memòries han arribat aquesta setmana a les llibreries espanyoles després d’haver-se convertit en un èxit editorial als Estats Units, país on l’oscaritzat actor va néixer fa 51 anys a Uvalde, comtat de Texas.

Segons arrenca McConaughe­y en aquesta obra de més de 280 pàgines, no es tracta d’una “biografia tradiciona­l”, perquè malgrat que explica històries del passat, no té “cap interès” en la “nostàlgia, el sentimenta­lisme o la reclusió que requereixe­n moltes memòries”. Es tracta, diu, d’una “obra d’enfocament”, un “manual d’estratègia” basat en les “aventures” de la seva vida “significat­ives, reveladore­s i divertides”.

Explica moments vitals com quan als 15 anys “li van fer” xantatge perquè tingués relacions sexuals: “Estava segur que aniria a l’infern per haver tingut sexe abans del matrimoni. Avui simplement estic segur que espero que no sigui el cas”, diu.

Però també confessa altres passatges de la seva vida com quan va consumir peiot a Mèxic en una gàbia amb un puma i un veterinari

Bernabé, Maria-Rosa Molas, Lleó III, Adelaida o Alícia, Fèlix, Fortunat, Rembert, Huc, Parisi

Amb 15 anys li van fer xantatge per tenir relacions sexuals i amb 18 van abusar d’ell en una furgoneta

li va haver de posar 78 punts al front; o quan un home va abusar sexualment d’ell quan tenia 18 anys i estava “inconscien­t a la part del darrere d’una furgoneta”.

Una llista de vivències a les quals en suma d’altres com que va tocar els bongos nu fins que la policia el va arrestar, o que la seva mare portava els fans a casa seva perquè veiessin l’habitació on va perdre la virginitat.

Un relat sincer en què treu conclusion­s vitalistes i positives perquè reconeix que sempre s’ha sortit amb la seva “tant a la vida com en els somnis”, així com que “mai” s’ha sentit una víctima.

“Tinc moltes proves que el món està conspirant per fer-me feliç”, escriu a Greenlight­s.

En unes pàgines esquitxade­s de fotografie­s personals i íntimes, McConaughe­y reflecteix també en la seva autobiogra­fia tots aquells pensaments i reflexions que ha anat abocant des que va aprendre a escriure, perquè des d’aquell moment sempre ha portat a sobre un diari on ha escrit “qualsevol cosa” que li despertés alguna cosa, ja fossin “rialles, llàgrimes o dubtes”.

“Fa dos anys vaig tenir el coratge d’ajuntar tots aquests diaris i aïllar-me per treballar-hi i veure quins dimonis tenia. I vaig tornar amb això, un llibre. Aquest llibre ha estat la meva obsessió durant els últims dos anys. Allà és on he estat. Ha estat la meva única obsessió pel que fa a la feina. És l’extensió permanent més veritable que hagi tret o creat en mi mateix”, afirma.

McConaughe­y està casat amb la model brasilera Camila Alves, des del 2012. Es van conèixer en un bar el 2006, quan l’actor era parella de Penélope Cruz, però es va enamorar de sobte d’Alves. El matrimoni té tres fills, Levi Alves McConaughe­y (nascut el 6 de juliol del 2008), Vida (nascuda el 3 de gener del 2010) i Livingston (28 de desembre del 2012).

El març del 2021, McConaughe­y va confirmar que està consideran­t postular-se per a governador de Texas el 2022.

 ?? INSTAGRAM ?? Matthew McConaughe­y es fotografia amb la portada del llibre de les seves memòries, de 280 pàgines, amb fotografie­s personals. Va sortir a la venda als Estats Units el mes d’octubre i va ser un gran èxit
INSTAGRAM Matthew McConaughe­y es fotografia amb la portada del llibre de les seves memòries, de 280 pàgines, amb fotografie­s personals. Va sortir a la venda als Estats Units el mes d’octubre i va ser un gran èxit
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain