La Vanguardia (Català-1ª edició)

La reinvenció en pandèmia centra els 21ns Premis Ràdio Associació

Marc Giró, absent per quarantena, i ‘Versió Clínic’, entre els guardonats

- FRANCESC PUIG

“La pandèmia ha portat a reinventar la ràdio en temàtica, cobertures, especialit­zació, informació i companyia fent programes des de qualsevol lloc però no de qualsevol manera. El pitjor any de la pandèmia ha estat el millor any de la ràdio”, va ser un dels missatges destacats del discurs inaugural de la gala de lliurament dels 21ns Premis Ràdio Associació de Catalunya a càrrec de Jordi Margarit, president de l’entitat.

També va voler fer un reconeixem­ent “dels tècnics, els únics que no han deixat d’anar als estudis sense saber com defensar-se de la covid”, i va fer dos precs a les autoritats: “Posar fi a un dial sobresatur­at d’emissores sense cap regulació” i no desnatural­itzar la ràdio municipal, en referència al fet que “alguns ajuntament­s han caigut en la temptació prohibida per llei de cedir l’explotació a grups privats”.

En una gala presentada per Jordi Basté a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona, un dels primers a pujar a l’escenari va ser Toni Clapés, que va rebre una menció d’honor per l’especial Versió Clínic de RAC1 amb la campanya en favor de la recerca de la covid, que va recaptar més de 100.000 euros. “En plena pandèmia ens va arribar una proposta de l’hospital Clínic per fer una acció conjunta i ens ho vam agafar com un repte per aportar el nostre granet de sorra a aquesta situació tan complicada”, va comentar Clapés sobre aquest premi, a més de reconèixer que es va poder tirar endavant gràcies a “nombroses personalit­ats que van cedir objectes personals per ser subhastats, als companys de l’emissora que en van fer difusió i, sobretot, als oients que es van bolcar a licitar els objectes”.

Un dels guardonats destacats, Marc Giró (Vostè primer, RAC1) com a millor profession­al, no hi va poder ser perquè està en quarantena. Jofre Llombart, sotsdirect­or de RAC1, va recollir el premi en nom seu i va llegir un text del guardonat en què va voler compartir el premi amb els seus companys Íngrid Ripollès i Ernest Ferrer i amb la redacció al complet de RAC1: “També el comparteix­o amb els col·laboradors, que són, realment, i aquests dies més que mai, qui realment fan el programa”. El premi el va dedicar als oients del programa i als de RAC1 “per la seva escolta amable i crítica i per la seva alegria i bon humor infinits”.

Altres guardons de la gala van ser per a, entre d’altres, Josep M. Pallardó, Conxita Casanovas i Jaume Serra; Barçagate del programa Què t’hi jugues, de SER-Catalunya; El búnquer, de Catalunya Ràdio; Tothom, de Tarragona Ràdio; Palau Notícies, de Ràdio Palau, i Crims, de TV3.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Toni Clapés rep la menció d’honor de l’especial Versió Clínic de RAC1
XAVIER CERVERA Toni Clapés rep la menció d’honor de l’especial Versió Clínic de RAC1

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain