La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tarda tempestuos­a

-

Avui caben diversos titulars. Hem optat pel de “tarda tempestuos­a”, ja que com explicarem més endavant, els llamps i trons acompanyar­an nombroses poblacions de l’interior i el Pirineu, però com sempre passa amb aquestes situacions, mentre en algunes zones semblarà que cau el cel, en d’altres tot continuarà igual, tranquil·litat i calor. Però també hem de destacar el molt possible envit càlid que tindrem entre diumenge i dimarts, temperatur­es molt elevades que podrien presagiar l’arribada de tempestes posteriors. Preparats doncs per a alguns canvis que agradaran a uns i desplauran a d’altres... mai no plou a gust de tothom.

CATALUNYA

Sol amb alguns núvols alts i mitjans fins a migdia. A partir de llavors tempestes que es formaran al Pirineu i viatjaran de nord-oest a sud-est, assolint encara actives el nord de les comarques de Lleida, Catalunya central fins al prelitoral, desgastant-se ràpidament a l’arribar a la costa. Algunes a l’interior podran ser localment intenses i amb calamarsa, especialme­nt entre el Bages i Osona. Temperatur­a sense canvis, baixant bruscament on descarregu­i. Cap de setmana assolellat, algunes tempestes de tarda però molt més locals al Pirineu i zones pròximes. Demà temperatur­a en lleuger augment, però diumenge tindrem calor canicular que podrà continuar dilluns i dimarts.

ESPANYA I EUROPA

Arriben pluges a Noruega. Continuara­n les tempestes a l’est del continent, al voltant dels Balcans. Destaquem la calor entre la Lapònia finlandesa i el nord de Rússia, curiosamen­t més fresc com més al sud. A Espanya algunes tempestes localment intenses a la tarda entre Navarra, Aragó, est de Castella i Lleó i Catalunya. Demà s’inestabili­tza a la meitat oest, amb algunes tempestes entre Galícia i zona centre. Les temperatur­es augmenten en la meitat oriental, però inicien un descens en la meitat oest. Aquest contrast entre l’est i l’oest encara serà més marcat en dies successius.

@AlfredRPic­o

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain