La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Festival Mas i Mas omple l’agost musical amb 165 concerts

“No és qüestió d’ego, però crec que soc autèntica i diferent”

- ESTEBAN LINÉS

El Mas i Mas Festival reunirà un total de 165 actuacions entre el 29 de juliol i el 31 agost a les sales Jamboree, Tarantos i Moog, que reobriran l’1 d’agost després de més d’un any tancades per la pandèmia, així com a la plaça Reial. El teatre Coliseum (amb un 70% de l’aforament, unes 1.000 localitats) acollirà els concerts d’inauguraci­ó i clausura.

Després d’haver-se vist obligada a anul·lar l’edició de l’any passat per la pandèmia –tot i que al final el Jamboree va organitzar més de vint concerts gratuïts a la plaça Reial– la promotora Mas i Mas ha decidit reprendre el festival aquest any. Elisenda Bassas, codirector­a del cicle, va manifestar ahir a la presentaci­ó del cartell a la sala Tarantos que tornen amb el lema de sempre, és a dir, “que a l’agost Barcelona no fos una ciutat fantasma”.

L’arrencada tindrà lloc el 29 de juliol al teatre Coliseum, amb un concert inaugural de La Sra Tomasa & El Colectivo. Allà també s’hi oferirà un dia després una segona vetllada d’inauguraci­ó a càrrec del soulman Steffen Morrison, mentre que la clausura serà el 29 d’agost amb una sessió doble a càrrec de Chicuelo, que presentarà el seu projecte Caminos, i de Chano Domínguez, coproduïda pel Taller de Músics.

La sala Jamboree acollirà algunes de les actuacions més rellevants del Mas i Mas Festival, com el concert de Las de Barcelona, banda de les multiinstr­umentistes Eva Fernández, Magalí Datzira i Lucía Fumero. Hi haurà una clara aposta pel talent jove a través d’Irene Reig, Joana Cebolla, Simon Moullier, Francesco Zampini i Greg Hollis; noms clàssics com Ignasi Terraza, Giselle Jackson, Seamus Bkake o Anders Bergcrantz, Sylwester Ostrowski, Albert Bover, el duo Sofie Dee–August Tharrats, Olvido Lanza o el guitarrist­a Jesús Prieto Pitti que tancarà la programaci­ó festivaler­a. Una novetat és que el Jambo oferirà el cicle nou Keep it Reial, centrat en els ritmes urbans, especialme­nt el trap.

Per la seva part, Tarantos recuperarà la seva condició de tablao amb les actuacions d’Olga Llorente, Raúl Levia, Rebeca Monasterio i Anna Colom. Com a novetat, incorporar­à dos nous cicles, Late Flamenco i Latineo,

amb figures emergents del nou flamenc, l’heterodòxi­a i la música llatina. El Moog, que celebra el seu 25è aniversari, comptarà amb Ángel Molina, NX1, DJ Hell, Lis Sarroca o DJ Kos,

I l’oferta es tanca amb 25 concerts que tindran lloc cada dia (excepte dilluns) a la plaça Reial en horari vespertí i amb un aforament de 80 persones assegudes. L’obrirà Perico Sambeat & Taller de Músics Ensemble el 31 de juliol i el tancarà

Joan Mas, director del cicle, critica la falta de suport econòmic de les administra­cions per a aquest festival

Gary Willis el 29 d’agost.

Joan Mas, màxim responsabl­e del festival i del grup Mas i Mas, va xifrar en 350.000 euros el pressupost, i va aprofitar per recordar que les administra­cions en el seu cas es mostren molt estalviado­res. “L’aportació de l’Ajuntament en els concerts de la plaça és que ens deixen la tarima i les cadires; nosaltres ja tenim les que vam fer servir l’any passat, per a uns concerts en què ningú no ens va ajudar i que van costar 40.000 euros”.

Cantant, actua al Cruïlla XXS

LLEGIU L’ENTREVISTA AMB QUERALT LAHOZ A www.lavanguard­ia.com

 ?? FESTIVAL DE TORROELLA ?? El contrateno­r Jakub Józef Orlinski
FESTIVAL DE TORROELLA El contrateno­r Jakub Józef Orlinski
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain