La Vanguardia (Català-1ª edició)

Roma obre el foc amb 15.000 ‘tifosi’

- ANNA BUJ Roma. Correspons­al

Roma sencera ja està empaperada amb els cartells blau turquesa del trofeu europeu. Itàlia, el primer país d’Occident que es va haver de tancar per l’impacte del virus, també serà el primer país on es jugarà un partit d’una Eurocopa que a Roma esperen que signifiqui reviure el futbol amb presència de seguidors als estadis. Ja està tot preparat a l’Estadi Olímpic perquè avui es converteix­i en el teatre de l’obertura de la festa futbolísti­ca amb el partit entre Turquia i Itàlia (21.00 h), amb el tenor Andrea Bocelli com a protagonis­ta de la cerimònia inaugural.

No és, tot i això, l’escenari ideal: només uns 15.000 tifosi, un 25% de la capacitat, podran anar a l’estadi –malgrat que és la primera vegada que s’obre al públic en més d’un any– i hi ha un límit d’aforament als espais de Roma on s’han col·locat pantalles gegants per seguir tots els partits. A Via dei Fori Imperiali hi haurà un màxim de mil persones, i a Piazza del Popolo, el lloc principal per a la reunió de tifosi, dues mil.“Hem esperat un any per a aquest campionat europeu i tenim moltes ganes d’escoltar 15.000 persones cantant l’himne nacional”, va dir el veterà defensa italià Leonardo Bonucci.

Aquesta Eurocopa també és molt il·lusionant per als azzurri després de la tragèdia nacional que va suposar el fracàs de no classifica­r-se per a l’últim Mundial del 2018, per primera vegada en 60 anys. Molt ha canviat des d’aleshores. El selecciona­dor Roberto Mancini ha aconseguit articular un equip atractiu que té l’ambició d’arribar a la final de Londres i que ha deixat molt bones sensacions després de guanyar els deu partits classifica­toris per a l’Eurocopa. Itàlia ha retrobat el joc i la confiança. El nom que s’ha de seguir és del davanter del Nàpols Lorenzo Insigne, que amb 29 anys té moltes ganes de provar el seu talent.

Els de Mancini hauran de demostrar la seva millora contra Turquia, tot i que les estadístiq­ues juguen a favor de l’equip amfitrió:

Itàlia arriba a la cita europea amb molt bones sensacions després del fracàs al Mundial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain