La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sempre de cara

La qüestió dels positius, últim episodi de la cursa d’obstacles de Luis Enrique a la selecció

- EUROCOPA 2021

farà molt bé. El que decideixi el míster serà el millor per a tothom.

El va sorprendre la nacionalit­zació exprés de Laporte?

No, ho veig completame­nt normal. Quan era petit vaig viure la nacionalit­zació de Marcos Senna, que jugava al Vila-real, i jo estava encantat que estigués amb la selecció i ens representé­s. I ho va fer d’una manera molt bona; estic convençut que Laporte ho farà igual.

L’experiènci­a que ha adquirit aquest any guanyant l’Europa League li pot servir de cara a l’Eurocopa?

Haver jugat competició europea, haver passat rondes i haver acabat guanyant el títol m’ha fet un jugador més madur. Et demostra que estàs capacitat per afrontar grans cites i et dona confiança i seguretat en tu mateix. Et dona més ganes d’afrontar els reptes que venen.

A la final li va acabar tocant xutar el desè penal del seu equip...

Estava pensant: “Mare meva, això que ningú falli mai deu haver passat”. Però una vegada em va tocar tirar, tenia clar on el volia xutar. sinó del poble. És el primer que facilita les coses a tots els veïns. A la ciutat esportiva ens fa les coses molt fàcils als jugadors i als treballado­rs, tots estem molt contents. A més, és molt profession­al. Si torna a les quatre de la matinada amb nosaltres d’un partit és el primer que l’endemà és al seu lloc de treball. Amb un president que s’exigeix tant a si mateix, els altres només podem aprendre d’ell i créixer al seu costat.

Quin és el seu primer record de futbol?

Al pati de l’escola. El meu germà anava tres cursos per sobre meu i jo començava a sortir al pati amb els grans i jugava amb ell i els seus companys de classe. Després, quan ell va entrar al Vila-real jo l’anava a veure entrenar-se i abans que arribés l’entrenador jugàvem una mica. Després, per edat, em va tocar a mi entrar al club i he anat cremant etapes fins avui.

Sempre ha jugat de central? Al principi jugava en futbol 8 i varia una mica perquè passes per moltes posicions. Però en futbol 11 he jugat de central i m’ha agradat sempre. Em diverteixo sent

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain