La Vanguardia (Català-1ª edició)

JORGINHO ITÀLIA

Qualitat brasilera, mentalitat italiana

-

Molts pensen en Maurizio Sarri com la persona més influent en la carrera de Jorginho (1991, Imbituba, Brasil). El tècnic italià va quedar enamorat d’aquell jove migcampist­a d’aparença fràgil a Nàpols i se’l va emportar amb ell a Londres per portar la batuta de l’actual campió d’Europa. Ha estat al Chelsea –ja amb Tuchel– on s’ha consagrat com un dels migcampist­es de més talent, però res d’això no hauria passat sense la tenacitat de la Maria Tereza. La mare és la responsabl­e de les maratons a la platja perfeccion­ant la tècnica quan Jorginho era un nen i de donar-li suport en l’etapa juvenil a l’Hellas Verona. A milers de quilòmetre­s de casa i convivint amb monjos, se sentia sol i va voler tornar. La Maria Tereza, exfutbolis­ta amateur, el va convèncer per continuar lluitant per complir el seu somni.

El Brasil es va distreure i Itàlia el va nacionalit­zar per agafar el relleu d’Andrea Pirlo a la sala de màquines de l’azzurra. “Quan tanco els ulls durant l’himne nacional penso en tot el que he viscut”, recorda. És un fix per a Mancini, i, acompanyat per Barella –designat aquesta temporada millor jugador de la Serie A– i per Verratti, si es recupera a temps, formen un dels centres del camp més interessan­ts de l’Eurocopa. Serà el seu primer gran torneig internacio­nal, ja que la seva selecció no es va classifica­r per a l’últim Mundial de Rússia. El combinat italià arriba amb la il·lusió renovada, i bona part del seu futbol passarà pels peus i el ritme que vulgui imposar Jorginho.

És un jugador que assegura combinar la qualitat brasilera amb la mentalitat competitiv­a italiana. Un còctel apetitós. / Oriol Dotras

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain