La Vanguardia (Català-1ª edició)

CRISTIANO RONALDO PORTUGAL

El golejador insaciable

-

Als 36 anys, Cristiano Ronaldo liderarà l’actual selecció campiona d’Europa amb la fam que el caracterit­za i que és el seu signe d’identitat, i encara més després d’una campanya al Juventus, clarament la pitjor de les tres que ha dut la samarreta bianconera de l’equip de Torí.

Com en gairebé tots els tornejos que disputa, el crac portuguès ambiciona superar rècords individual­s. El primer, el de convertir-se en el màxim golejador històric del campionat. Probableme­nt ho aconseguir­à, perquè ja acumula nou gols i està empatat amb el francès Michel Platini. També té a l’abast ser el primer futbolista que marqui en cinc Eurocopes. Va debutar sent un nen a l’Eurocopa que es va jugar al seu país el 2004 i que Portugal va acabar perdent contra la sorprenent Grècia. Cristiano ha fet 103 gols amb la seva selecció i arriba a l’Eurocopa en un bon moment físic.

Pels seus detractors, aquesta temporada Cristiano ha abaixat el rendiment, d’acord amb un equip que no va guanyar l’scudetto (se’l va endur l’Inter) i que va ser eliminat als vuitens de la Champions. Tot i això, el portuguès va tancar la campanya amb 29 gols al calcio, només dos menys que la temporada passada i vuit més que en la del seu debut a la lliga italiana, i quatre més a la Champions. Queden lluny els 48 que va arribar a fer a la lliga espanyola amb la samarreta blanca, en la seva màxima esplendor, però qui pot afirmar, amb aquests registres, que ha entrat en decadència? Els rumors el situaven fora del Juventus la temporada que ve. Ell ho nega, i a Torí donen per fet que es queda una altra campanya. Cinc Pilotes d’Or el contemplen. / Carlos Novo

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain