La Vanguardia (Català-1ª edició)

Uns 10.000 treballado­rs surten diàriament dels ERTO

- REDACCIÓ

El ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va anticipar ahir nous signes de millora en el malmès mercat laboral. Segons Escrivá, des que va començar el juny, 10.000 treballado­rs estan sortint diàriament dels ERTO i incorporan­t-se a l’activitat. Al maig, el ritme de sortida dels ERTO era de 3.000-4.000 treballado­rs al dia. En total, ara mateix queden uns 470.000 treballado­rs amb l’ocupació totalment o parcialmen­t suspesa, quan a començamen­ts d’any era quasi un milió d’assalariat­s.

En declaracio­ns a Antena 3, el ministre de Seguretat Social va assegurar a més que, en termes d’afiliació, el juny està anant “extraordin­àriament bé”. De fet, va expressar que, amb l’“inici fortíssim” d’aquest mes, està convençut que al tancament de juny la Seguretat Social guanyarà 150.000 nous cotitzador­s. D’aquesta xifra, Escrivá estima que un terç pertany al sector de l’hostaleria, i la resta, entorn de 100.000, a altres sectors, com ara l’educació i les activitats manufactur­eres. “Estem tenint una recuperaci­ó d’ampli espectre”, va assenyalar el ministre, per posar en relleu després els esquemes de protecció adoptats durant la crisi, bàsicament els ERTO i els ajuts extraordin­aris per als autònoms.

La vicepresid­enta tercera del Govern central i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, va indicar ahir al Congrés en la convalidac­ió de l’última pròrroga dels ERTO fins a finals de setembre que només el 15% de les persones treballado­res que van estar acollides en algun moment de la pandèmia es mantenen encara en aquesta situació.

 ?? WALLBOX / ACN ?? Els fundadors Eduard Castañeda i Enric Asunción
WALLBOX / ACN Els fundadors Eduard Castañeda i Enric Asunción

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain