La Vanguardia (Català-1ª edició)

Reobertura després d’una inversió de 30 milions i tres anys de reestructu­ració

-

L’hospital general mèdic quirúrgic HM Nou Delfos s’afegeix a la llista de centres hospitalar­is de la ciutat de Barcelona després de finalitzar un procés de reestructu­ració que ha suposat, en els últims tres anys, una inversió superior als 30 milions d’euros. El grup HM Hospitales es va fer càrrec el 2018 de l’antiga Clínica Delfos,

al barri de Gràcia, i des d’aleshores ha donat forma a un pla director de transforma­ció basat en la remodelaci­ó de les urgències, la unitat de cures intensives (UCI), la incorporac­ió de tecnologia sanitària d’avantguard­a i l’especialit­zació en oncologia, malalties cardiovasc­ulars i neurològiq­ues. / Redacció

això està molt bé.

De nen no va ser feliç a Anglaterra. Ho està sent d’adult a Espanya?

Cony, sí! Comparat amb Londres, això és la meva Disneylànd­ia. Aquí tot és senzill. Tot és millor. Políticame­nt a Espanya estem fotuts, però igual que a Anglaterra, Alemanya, els EUA... Com a tot arreu.

Què l’atreu de Madrid?

Hi ha problemes econòmics, de salut mental, d’adiccions, però com a país Espanya és de puta mare. Tens de tot i el ritme de vida, la gent, sempre estan amb els braços oberts. Per a mi és flipant, inspirador­a: aquí tinc el que vull i molt més.

He de trencar una llança per Londres. He viscut tota la meva vida a Anglaterra i és cara, bruta i racista. I des que va morir la meva mare l’any passat ja no em queda res allà.

Ho sento.

Gràcies. Ah, hola amor! Acaba d’entrar la meva parella, que és argentina. A més, aquí tinc avis adoptius i m’encanta.

I li han donat la nacionalit­at espanyola entre algunes crítiques de la dreta.

Per què en aquest país si tens una mica de credibilit­at i vols millorar les coses ets un collons de roig comunista?

Per què?

Tinc fama d’esquerres però no és veritat.

I el govern l’ha escoltat en la llei del menor.

En realitat estic implicat a humanitzar més la vida i això es fa a través de la llei. I jo creia en el que feia. Però avui al veure el que ha passat, les polèmiques i les bestieses en la premsa, en fi, que hi ha quatre o cinc famílies supermilio­nàries controlant-ho tot.

També la política?

No parlaré dels polítics, perquè no s’ho mereixen i qualsevol cosa que digui la manipulara­n.

Tots iguals?

En llocs petits hi ha grans polítics fent coses molt bones. Jo continuo fent el que vull i el que crec que he de fer per millorar les nostres vides.

Alguna recepta musical per als problemes mentals de la pandèmia?

Jordi Savall interpreta­nt Beethoven.

Vaig tenir l’honor de presentar-lo a the Studio per al BBC World Service. Savall ressuscita el geni de Beethoven, un paio que comptava exactament quants grans de cafè –seixanta– prenia en cada tassa i que es va mudar 73 vegades de casa. Un beneit i un geni que va canviar la història de la música.

I el seu Beethoven?

Faig concerts de 90 minuts i en parlo 15. Si estic a l’escenari 75 minuts amb cent mil notes en la memòria m’he d’enfocar al màxim. Si no, estic fotut.

In

Lluís Amiguet

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain