La Vanguardia (Català-1ª edició)

Als catalans, ni aigua

- Aproveu la implantaci­ó del passaport covid?

Espanya es mobilitza de nou. Però no per protestar contra la pujada de la llum ni contra la corrupció política ni per demanar que la banca torni el seu rescat ni contra l’alt atur juvenil o el salari mínim interprofe­ssional. No, el PP organitza una manifestac­ió i recull signatures contra els indults als organitzad­ors del referèndum de l’1 d’octubre, en aquesta Espanya tan democràtic­a, “plena i consolidad­a”, que repeteixen com un mantra.

Mai no s’han manifestat en contra de cap indult, ni contra els colpistes que, el 1981, van assaltar el Congrés, ni contra els exministre­s organitzad­ors dels GAL, terroriste­s reincident­s, polítics i banquers corruptes, policies torturador­s o jutges prevaricad­ors.

El 2006, el mateix partit va recollir signatures contra la proposta de l’Estatut català que, després d’impugnacio­ns, recursos i retallades, va quedar irreconeix­ible. L’any anterior, Salamanca havia celebrat una manifestac­ió per rebutjar la devolució de material personal confiscat als catalans vençuts en la Guerra Civil... 66 anys! L’educació –i l’odi– franquista va fer una bona feina.

Ramon Gausachs Calvet L’Hospitalet de Llobregat

Juan María Pérez mostra aquesta fotografia per recomanar la visita en aquesta època de l’any als jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. Permeten gaudir d’un agradable passeig i d’una bona vista del mar i de Barcelona. Compartiu fotos a participac­ion@lavanguard­ia.es

Passejant pels jardins de Mossèn Cinto Verdaguer

Menys espai per aparcar motos al carrer Mallorca de Barcelona Albert Ripoll critica el nou senyal, a la cantonada amb Girona, sense alternativ­es. 76%

Han votat 4.941 persones

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain