La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça s’apunta al clàssic

Els blaugrana derroten el Tenerife i acomiadara­n el curs jugant la final contra el Madrid

- BÀSQUET SEMIFINALS DE LA LLIGA ENDESA

Barça Lenovo Tenerife al Palau, atesa la gran crisi de joc que continua travessant Mirotic. Gasol va concloure el quart inicial inventant-se un 2+1 de manera inversembl­ant i va començar el segon amb dos triples frontals gairebé seguits. Per molt que ja hagi bufat fins a 40 espelmes, es fa difícil pensar que està jugant els seus últims partits a nivell de club. A aquest nivell, els aficionats agrairien que continués un any més. El fet és que Gasol va encendre la metxa i els seus companys ho van aprofitar. El Barça va començar a córrer i anotar amb facilitat. En defensa, Jasikevici­us somreia, un cop aturada a la pissarra l’hemorràgia causada per Huertas i Shermadini dimecres. Un triple de Calathes estirava el marcador fins al 41-31 (al minut 16). Però abans del descans, Davies i Shermadini van rebre una tècnica per cap després d’encarar-se al centre de la pista. Ja se sap que amb el Tenerife de Vidorreta no hi ha nits tranquil·les.

Al Barça no li estaven fent falta diferèncie­s gaire significat­ives per plasmar la superiorit­at sobre el parquet. Era evident. Amb el Madrid sortint al final del passadís, el conjunt blaugrana es va continuar aplicant amb ganes després

Gasol s’ha unit descaradam­ent a Higgins en el paper de líder del conjunt blaugrana

SENSE MARGE D’ERROR La final començarà demà al WiZink (18.30 hores) i es disputarà només a tres partits

del descans, molt solidaris els deixebles de Jasikevici­us en defensa. Gasol continuava alimentant l’estadístic­a, adornant-se amb alguna esmaixada i delectant el públic amb taps marca de la casa, imposant-se com a millor basquetbol­ista espanyol de tots els temps amb la millor valoració de la nit (24). Estava còmode el Barça i quatre tirs lliures de Davies deixaven ja llest per a sentència el xoc abans de l’últim quart (66-48, minut 29). Els últims deu minuts van ser per al gaudi dels blaugrana i també dels canaris, que van tancar una temporada espectacul­ar.

Set anys després, el Barça continua buscant una Lliga. I el Reial Madrid es torna a creuar al seu camí. A Sarunas Jasikevici­us li toca esforçar-s’hi.

?? ENRIC FONTCUBERT­A / EFE ?? Cory Higgins, sempre fiable, guanya la partida a Fran Guerra en un salt
ENRIC FONTCUBERT­A / EFE Cory Higgins, sempre fiable, guanya la partida a Fran Guerra en un salt