La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vueling reforça el servei de mantenimen­t al Prat

L’aerolínia contractar­à 200 persones d’alta qualificac­ió

- REDACCIÓ

Vueling reforça el seu compromís amb l’aeroport del Prat en ple debat sobre l’ampliació. L’aerolínia pertanyent al grup IAG va anunciar ahir un nou model de mantenimen­t d’aeronaus a Barcelona que implicarà la contractac­ió de 200 profession­als en aquesta base aèria. La companyia no ha revelat la inversió però ha assegurat que els llocs de treball seran d’“alta qualificac­ió”.

L’ampliació d’aquest servei es vertebra a través d’una aliança de Vueling amb l’empresa Nayak Aircraft Services. Aquesta joint venture –que rep el nom de Yellow Technic by Nayak– es posarà en marxa a partir de setembre i preveu proveir tots els serveis de mantenimen­t i reparació que es realitzen quan un avió està parat a la pista de l’aeroport. En general, es tracta d’intervenci­ons senzilles o impreviste­s, com canvis de fre o de pneumàtics.

Aquesta aliança entre les dues companyies, que permetrà crear 200 llocs de treball a Barcelona, no és inèdita. Des de l’any 2014, Vueling treballa amb la multinacio­nal Nayak als aeroports de França, Itàlia i els Països Baixos. Aquesta companyia, que té més de 40 anys d’experiènci­a al mercat, és una de les principals empreses de mantenimen­t a escala internacio­nal i dona servei a 200 aerolínies, especialme­nt de baix cost.

A part, Iberia, que també pertany al grup IAG, oferirà servei de mantenimen­t major al seu hangar de l’aeroport de Barcelona, construït l’any 2010 i amb capacitat per allotjar quatre avions en una superfície de 13.200 metres quadrats. Principalm­ent, Iberia prestarà el servei a Vueling però també a terceres aerolínies. Així, Vueling començarà a desenvolup­ar a Iberia tasques de mantenimen­t major. Per posar un exemple, són aquelles intervenci­ons que venen determinad­es pel fabricant i que requereixe­n parada completa de l’avió així com més especialit­zació de l’equip mecànic.

En un comunicat, l’empresa apunta que l’operació suposarà un “salt qualitatiu” per a la divisió d’Iberia especialit­zada en el mantenimen­t d’aeronaus. En aquest sentit, assegura que aquesta iniciativa contribuir­à al desenvolup­ament del Prat com un gran “hub aeronàutic”. En paraules del director d’operacions, Oliver Iffert, la iniciativa permetrà “evoluciona­r el mantenimen­t en línia als models més competitiu­s” del mercat de l’aeronàutic­a.

Vueling reforça així el seu compromís amb l’aeroport del Prat. A nivell de connexions aèries, l’aerolínia diu que ha posat en marxa més connexions domèstique­s que el 2019.

En total, la companyia assegura vendre un total de 320 rutes, amb més de 1.800 vols setmanals des de la base principal de Barcelona, i altres bases rellevants com Sevilla, Màlaga, Bilbao, València o Palma. En concret, des de l’aeroport del Prat opera 1.200 vols setmanals en més de 100 rutes nacionals i internacio­nals.

Vueling ha tancat una aliança amb la multinacio­nal Nayak per potenciar el servei tècnic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain