La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Els meus pares i jo sempre hem estat íntims amics”

-

Tot va començar amb el guarda-roba de la seva àvia. Em fascinaven ella i els seus vestits, era elegantíss­ima. També m’encantava veure com la meva mare es vestia quan anava a actuar. Era cantant de jazz. He crescut al voltant de dones a qui els agradava la moda, el perfum i els maquillatg­es.

I els homes de la família?

Era fill únic. Els meus pares es van separar quan jo era molt petit. Ell vivia a Miami, i jo hi anava i venia. Als 10 anys li vaig demanar a la meva mare de quedar-me a Miami i ho va respectar. Va ser molt generosa. Però ells s’avenien.

Això és una sort.

L’esposa del meu pare és molt amiga de la meva mare. Passem les vacances tots junts, som una família molt unida. El meu pare és pintor, i va ser molt enriquidor viure en aquell entorn tan obert. Els meus pares i jo som íntims amics.

Això deu marcar.

No he tingut mai un moment en què no pogués ser jo mateix. Soc una persona feliç, agraïda i gens conflictiv­a. La infantesa ens forma de manera definitiva i jo li dec la felicitat.

La moda sempre ha estat cosa seva? M’envoltava. Als quatre anys, quan anava a passar els estius amb el meu pare a South Beach, vivíem davant la platja, a sobre del News Cafe, a on anaven tots els grans artistes, des de Madonna, Versace, grans fotògrafs, supermodel­s. I el meu pare m’explicava qui era cadascú.

I li interessav­a?

Sí, jo era un nen molt precoç, m’asseia sobre els genolls de les models i era amic de tota la gent del barri. A la cantonada del meu carrer hi havia un quiosc que venia les revistes de moda de tot el món, i jo em passava hores veient revistes.

Va començar molt jove a dissenyar.

Als 13 anys al New Café, que era com la nostra segona casa, vaig conèixer el dissenyado­r Todd Oldham que em va convidar a veure la seva desfilada a Nova York, i allà vaig dir: “Això és el que vull fer”. I quan vaig tornar a Miami vaig fer la meva primera desfilada.

Amb 13 anys?

Sí, a l’escola organitzav­en un xou de talent i jo vaig fer una desfilada de moda amb les nenes de la classe. No sabia cosir, posava agulles i grapes i els deia a les nenes: “Tu caminaràs com Naomi Campbell, tu com Claudia Schiffer...”.

Va triomfar?

La premsa local es va fixar en mi, i vaig començar a conèixer més gent i a passar mes temps

 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain