La Vanguardia (Català-1ª edició)

Enric Juliana

- LA CRÒNICA

Diumenge, 13 de juny. El Sol es troba amb els Bessons i els cronistes del Zodíac diuen que aquesta és una setmana plena d’energia. D’energia política no en falta. Aquest cap de setmana es produeix una constel·lació d’esdevenime­nts d’alta intensitat que dibuixaran la carta astral del gabinet de Pedro Sánchez per als propers mesos.

A la casa de Colón, sota el signe del foc, això és, de l’ardor, avui assistirem a una nova concentrac­ió de les tres dretes, que pretén ser una demostraci­ó de força contra els imminents indults als polítics independen­tistes catalans presos. Demostraci­ó de força, però també prova d’esforç per a Pablo Casado, l’home que accepta manifestar­se amb Vox, però no vol fotos amb Vox. (Casado és d’Aquari, gent psíquica, contradict­òria i perseveran­t, que no poques vegades sol desitjar una cosa i el seu contrari).

Tocant terra després de la retirada de Pablo Iglesias, Podem celebra la seva quarta assemblea a Alcorcón. El buit que deixa Iglesias és immens. El traspàs de poders a la dirigent navarresa Ione Belarra sembla garantit, però en aquesta reunió començarà a entreveure’s si Podem continua sent un projecte viable a mitjà termini sense el potent lideratge d’un home que ha influït notablemen­t en l’agenda política del país durant els últims sis anys, concitant maniobres en contra seu que no es veien des dels temps de l’assetjamen­t a Felipe González. Belarra intentarà governar Podem tot esperant que prengui cos la plataforma electoral que encapçalar­ia Yolanda Díaz. Es desconeix quin paper voldrà jugar Iglesias a l’arena pública una vegada alliberat de la política orgànica.

En l’aire, les primàries del PSOE andalús. Més de 46.000 afiliats estan cridats a elegir avui l’aspirant socialista a la presidènci­a

UN DIUMENGE INTENS Per Sánchez tenen molt més perill les primàries andaluses que les fotos de Colón

CONTRA ELS INDULTS Vox capitalitz­arà Colón i Casado arriba a la cita amb una enorme incomodita­t

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain