La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jugador d’escacs

- Instal·lació matussera que no arregla ningú Cal mà dura contra els botellots?

Pedro Sánchez es pren el mandat com una partida d’escacs. I com a bon jugador sap que la pot guanyar, i l’ha de guanyar. Que el preu a pagar serà alt, ho sap perfectame­nt i ja li està bé. El faran caure. Ell hauria pogut alliberar els presos fa molt de temps, però no ho va fer perquè no era el moment, no tocava. Sánchez deia que ell no era ningú per decidir sobre l’excarcerac­ió dels presos. Excuses, ja ho sabem.

És probable que tingui la vista posada en Europa, aconseguir la presidènci­a del Parlament Europeu o de la Comissió Europea. Càrrecs de prestigi internacio­nal. Diran d’ell que va tenir la valentia i l’enorme generosita­t d’haver-se atrevit a desafiar els contraris als indults, arriscant la seva pròpia carrera política... serà mereixedor d’admiració i respecte.

I encara més: amb els indults creu estar segur de deixar fora de la partida tot l’independen­tisme. S’hauran acabat els arguments que retreuen a Espanya que sigui un país autoritari i poc democràtic. Tot plegat un èxit aclaparado­r, haurà estat una gran partida d’escacs.

Jaume Saladrigas Cussons

Barcelona

Carme Molist Vidal mostra una escena de la feina de Joan Morató, que, als 93 anys, continua dedicant-se a l’apicultura a l’Esquirol (Osona). Explica que cuida els ruscos perquè coneix bé la importànci­a de les abelles per a l’ecosistema i què passaria si no existissin. Compartiu fotos al correu participac­ion@lavanguard­ia.es

En Joan, l’apicultor de 93 anys

Josep Maria Martínez mostra l’estat d’aquesta instal·lació del carrer Pare Sallarès de Sabadell. Fa dos anys que està així i no s’hi posa remei. 85%

Han votat 3.265 persones

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain