La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pagesos i veïns, contra l’ampliació de l’aeroport

Més de 400 persones es van manifestar ahir per exigir la protecció de l’aiguamoll la Ricarda de l’expansió urbanístic­a i aeroportuà­ria

- REDACCIÓ

Els tractors d’Unió de Pagesos es van aliar ahir amb veïns, ecologiste­s i activistes que van protagonit­zar una manifestac­ió en contra de les obres de la nova àrea residencia­l (ARE Sud) i l’ampliació de l’aeroport. Va ser una acció en què van participar més de 400 persones, segons els Mossos, 2.000 segons els organitzad­ors, i que va tenir lloc als carrers del Prat, arrencant precisamen­t des de la zona on ja s’estan duent a terme els treballs de construcci­ó de pisos. Els manifestan­ts denuncien l’impacte que l’expansió urbanístic­a i aeroportuà­ria tindrà en l’ecosistema del delta del Llobregat, especialme­nt a l’entorn de la Ricarda, una zona humida amb més de 300 anys d’història i que els ecologiste­s asseguren que és insubstitu­ïble.

A favor d’una ampliació de l’aeroport amb garanties ambientals es va

El PSC insisteix que cal que Catalunya accepti el pla d’Aena, però amb garanties ambientals

pronunciar ahir el secretari d’organitzac­ió del PSC, Salvador Illa, en un acte amb el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i els alcaldes de Gavà, Viladecans, Castelldef­els, Sant Boi de Llobregat i Sant Joan Despí, com també altres dirigents municipals socialiste­s.

 ?? ALBERT SEGURA LORRIO / ACN ?? Els manifestan­ts van repartir carxofes conreades al Prat
ALBERT SEGURA LORRIO / ACN Els manifestan­ts van repartir carxofes conreades al Prat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain