La Vanguardia (Català-1ª edició)

I el futbol es va reprendre

La UEFA va decidir que s’acabés el Dinamarca-Finlàndia “per la petició dels jugadors”

- Juan B. Martínez

Barcelona primera part. Només s’havien jugat dos minuts més dos més d’afegit. Cinc de pausa, amb els aspersors en marxa, i la segona part a escena.

Els danesos volien dedicar el triomf a Eriksen però al minut 60 Finlàndia es va avançar amb un cop de cap de Joel Pohjanpalo, davanter del Union Berlín. El futbolista va sortir corrents feliç però després es va contenir de cop a l’hora de celebrar-ho, sens dubte amb els fets de la tarda al cap.

Era el primer gol de la història finesa a la competició. Els que sí que el van celebrar en gran van ser els aficionats finlandeso­s presents a l’estadi de Copenhague­n. Més efusius es van mostrar els futboliste­s de Finlàndia quan el porter Lukàs Hradecky (Bayer Leverkusen) va aturar un penal en el minut 73.

La pena màxima, política per

?? MARTIN MEISSNER / EFE ?? (11
Finlàndia: 1 Hradecky, 4 Toivio, 2 Arajuuri, 3 O’Shaughness­y, 22 Raitala, 8 Lod, 14 Sparv (11 Schüller 76), 6 Kamara, 18 Uronen, 20 Pohjanpalo (26 Forss 84) i 10 Pukki (19 Kauko 76).
Entrenador: Markku Kanerva
Camp: Copenhague­n (15.900 espectad.). Àrbitre: Anthony Taylor (Anglaterra). Targetes: Groga per a Lod i Sparv.
Gol: 0-1 Pohjanpalo (60).
Joel Pohjanpalo demana contenció als seus companys a l’hora de celebrar el gol de Finlàndia
MARTIN MEISSNER / EFE (11 Finlàndia: 1 Hradecky, 4 Toivio, 2 Arajuuri, 3 O’Shaughness­y, 22 Raitala, 8 Lod, 14 Sparv (11 Schüller 76), 6 Kamara, 18 Uronen, 20 Pohjanpalo (26 Forss 84) i 10 Pukki (19 Kauko 76). Entrenador: Markku Kanerva Camp: Copenhague­n (15.900 espectad.). Àrbitre: Anthony Taylor (Anglaterra). Targetes: Groga per a Lod i Sparv. Gol: 0-1 Pohjanpalo (60). Joel Pohjanpalo demana contenció als seus companys a l’hora de celebrar el gol de Finlàndia
 ??  ?? Dinamarca: 1 Schmeichel, 18 Wass (17 Stryger Larsen 76), 4 Kjaer (3 Vestergaar­d 63), 6 Christense­n, 5 Maehle, 8 Delaney (21 Cornelius 76), 10 Eriksen (24 Jensen 43), 23 Höjbjerg, 20 Poulsen, 19 Wind Skov Olsen 63) i 9 Braithwait­e Entrenador: Kasper Hujlmand