La Vanguardia (Català-1ª edició)

Esforç final

Barça i Madrid es juguen el títol al millor de tres partits després d’un any de marató

- LLIGA ENDESA JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Fins l’últim alè. Un esforç final. El Barça ha jugat tots els partits possibles aquesta temporada i n’hi queden tres a tot estirar per intentar lligar un doblet que seria molt celebrat i pal·liaria la derrota continenta­l contra l’Efes. L’equip blaugrana no guanya la Lliga Endesa des del 2014. Massa temps ha passat. Massa vaivens. Massa diners invertits. I massa fitxatges. Set anys de sequera en la competició mirant d’aixecar el cap mentre el Madrid es convertia en el dominador del bàsquet espanyol. El conjunt blanc, atapeït de lesions i de fugues a l’NBA, no ha viscut la seva temporada més esplendoro­sa però, a empentes i rodolons, i amb un caràcter encomiable s’ha plantat a la final i té avantatge de camp.

Després d’un any de marató Barça i Madrid dirimeixen la final de l’ACB al millor de només tres partits, el primer aquesta tarda (18.30 hores) a la pista blanca. El Palau Blaugrana viurà el segon assalt dimarts a les 22.00 h i si n’hi ha un tercer i definitiu serà dijous a Madrid, també a partir de les deu de la nit.

El Barça ha arribat amb el ganxo. Havent d’utilitzar el comodí del tercer partit contra el Joventut i el Tenerife, amb jugadors esgotats o amb la confiança sota mínims, com Nikola Mirotic, que no aixeca cap des de la final de l’Eurolliga. Amb 8 partits els últims 15 dies els barcelonis­tes necessiten oxigen. Curiosamen­t, Higgins al marge, l’encarregat de revitalitz­ar l’equip els últims partits és Pau Gasol. El de Sant Boi ha rejovenit en els playoffs, en què firma 12,3 punts i 5,5 rebots. “Serà una final molt dura i cal anar a totes. El Madrid té un esperit increïble”, afirma Gasol, que tornarà a lluitar per una Lliga ACB vint anys després. L’exjugador dels Lakers té un desafiamen­t de categoria per davant, ja que se les veurà amb dues torres com Walter Tavares i Vincent Poirier. El Madrid, en general, és un equip molt físic i el Barça no es pot presentar baix de revolucion­s. “Tots els jugadors arriben amb molèsties i tocats físicament i mentalment però la grandesa d’un equip campió és sobreviure a això i nosaltres ho intentarem”, afirma Jasikevici­us.

Barcelonis­tes i blancs s’han enfrontat en sis ocasions aquesta campanya. El Barça es va imposar en quatre, una de les quals a la final de Copa i dues a la pista del Madrid a la Lliga Endesa i a l’Eurolliga. Estadístic­a que no espanta els de Pablo Laso. “Quan pitjor estaven les coses vam continuar lluitant pels títols. Som el

Madrid i no volem excuses”, raona un clàssic com Sergio Llull. “El Barcelona és un equipàs però arribem preparats per a una sèrie exigent i curta”, el secunda Laso.

El Barça va perdre la final de la passada Lliga, a un sol partit, contra el Baskonia. Ara té l’oportunita­t de refer-se, de recuperar el ceptre i de demostrar que la inversió realitzada estava justificad­a. Jasikevici­us disposa de la confiança de Joan Laporta però una Copa com a balanç de l’exercici tindria gust de poc.

El Barcelona, espremut i amb el factor pista en contra, espera el Gasol rejovenit dels playoffs

 ??  ?? Pau Gasol celebrant una cistella al Palau Blaugrana divendres
Pau Gasol celebrant una cistella al Palau Blaugrana divendres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain