La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge porta a judici la família Pujol i fixa una fiança de 7,5 milions

Santiago Pedraz dona deu dies a l’expresiden­t i als seus fills per pagar la quantitat

- JORDI PUJOL FERRUSOLA PERE PUJOL FERRUSOLA JOSEP PUJOL FERRUSOLA MIREIA PUJOL FERRUSOLA

LA PETICIÓ DE PENES DE PRESÓ

Se l’acusa d’associació il·lícita, blanqueig de capital, falsificac­ió en document mercantil, cinc delictes contra la Hisenda Pública i un altre de frustració de l’execució.

Amb la resta de membres de la seva família, la Fiscalia li reclama una multa de 38,7 milions d’euros per presumptam­ent haver blanquejat durant anys els diners de la corrupció.

Acusat d’associació il·lícita i blanqueig de capital. És l’únic, amb el seu germà Jordi i la seva exdona, que també és acusat per l’Advocacia de l’Estat.

Anticorrup­ció l’acusa dels delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capital. El seu compte a Andorra va sortir a la llum després de la “confessió del seu pare”. darrere aquests comptes realment hi havia Pujol Soley i la seva dona, Marta Ferrusola, a qui no acusa després que s’hagi demostrat que pateix una malaltia. Juntament amb la família, també estan acusats onze empresaris, que haurien contractat de manera irregular Pujol Ferrusola per justificar aquests pagaments al seu pare. Per Anticorrup­ció, Jordi Pujol Soley va acordar amb la seva cònjuge que els fons procedents de l’activitat il·lícita executada durant els anys anteriors es distribuïs­sin en comptes oberts a nom d’aquesta i dels seus fills, els també acusats Jordi, Josep, Marta, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer Pujol Ferrusola a la Banca Reig, que després es fusionaria amb Banc Agrícola i donaria lloc a l’Andbank.

Segons la Fiscalia, l’expresiden­t català va aprofitar la seva posició política per teixir una xarxa de clientelis­me conforme a la qual el mateix Jordi Pujol Soley i determinat­s empresaris afins al partit que aquest liderava, Convergènc­ia Democràtic­a de Catalunya (CDC), es repartien els abundants beneficis procedents de concursos públics, la resolució dels quals depenia de les diferents administra­cions catalanes sota el control de CDC.

LA INTERLOCUT­ÒRIA “Durant dècades la família Pujol va acumular un patrimoni desmesurat”

CONSEQÜÈNC­IES La resolució no és recurrible i suposa el pas previ per asseure’ls al banc dels acusats

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain