La Vanguardia (Català-1ª edició)

Passió pels rellotges

- Quim Monzó

Fa poc més de dues setmanes –el 28 de maig– una turista tornava a l’hotel on s’estava, el Majestic de Barcelona. La dona anava xerrant pel mòbil quan, de sobte, un home jove se li va tirar al damunt amb la intenció d’arrencar-li el rellotge. Ho va explicar Mayka Navarro aquest dilluns, a La Vanguardia. Com que l’home no se’n sortia, va empènyer la dona fins a fer-la caure a terra. Llavors va aparèixer un segon lladre, que també s’hi va llançar al damunt. El personal de seguretat de l’hotel va sortir corrent darrere els lladres, que van aconseguir escapar amb el botí: un rellotge Richard Mille –“A racing machine on the wrist”– valorat en 85.000 euros.

En els nou primers dies de juny s’han denunciat a Barcelona catorze robatoris de rellotges d’alta gamma. Els que han convocat més titulars són: el Rolex de 7.000 euros que li van afanar a Susana Gallardo, esposa del presumpte regidor de l’Ajuntament Manuel Valls; el d’“una família francesa d’origen àrab” a qui li van robar el peluco (també de 7.000 euros) davant de l’hotel Alma; el d’un turista francès al carrer Jaume I, el dia 4 d’aquest mes, a qui li van pispar un Patek Philippe –“Luxury watches for men & ladies”– de 20.000 euros, i el d’un israelià a qui, just davant de la botiga Rolex del passeig de Gràcia, li van afaitar el rellotge de 25.000 euros (Rolex, evidentmen­t) que acabava de comprar. Mayka Navarro ressenya diversos altres casos en què, afortunada­ment, els lladres no se’n van sortir.

A veure, ¿vostè aniria pel carrer amb un rellotge de 85.000 euros al canell? Francament, jo no, i no perquè no tingui dret a fer-ho. Tinc tot el dret del món a anar pel carrer amb un rellotge de 85.000 euros –perquè la gent vegi que no em moco amb mitja màniga–, igual que tinc tot el dret del món a anar pel carrer amb el Garçon à la pipe de Picasso, que està valorat en més de cent milions d’euros. Però una cosa és tenir-hi tot el dret del món i una altra és tenir dos dits de front, no fotem.

Després del parèntesi pandèmic han tornat els lladres rellotgers

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain