La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fiscalitat municipal

-

Per ajudar els treballado­rs, els autònoms, les petites i mitjanes empreses i les empreses familiars, que són l’economia productiva i emprenedor­a de Catalunya, cal reduir la pressió fiscal i abaixar els impostos dels ajuntament­s. La voracitat recaptatòr­ia dels municipis no pot asfixiar els més dèbils, ni desincenti­var els empresaris innovadors. Fins i tot Brussel·les recepta a l’Estat espanyol prudència fiscal per superar la crisi.

I com es poden aconseguir ingressos nous per a les arques municipals? Doncs apujant de manera contundent les sancions per les accions i les conductes incíviques: llençar brossa a terra, no netejar els excrements i els pipís dels gossos, la contaminac­ió acústica de dia i de nit, els mals conductors de patinets i bicicletes, autobusos que passen abans d’hora per les parades... No protestarà cap contribuen­t.

I encara quedaran diners per ajudar la cultura essencial, renovant bibliotequ­es i ajudant les llibreries. Ah!, i per poder fer totes aquelles multituds d’obres imprescind­ibles el 2022.

Ara és una bona època per treballar-ho de cara a aprovar les noves ordenances fiscals.

Raimon Gusi Amigo Vilafranca del Penedès amb un altre tipus”, i em diuen que no, que per protocol només em poden donar AstraZenec­a.

Jo em pregunto: amb els impostos que pago, ¿em poden tenir sense vacunar quan puc acabar a l’uci, quan s’estan vacunant milers de persones molt més joves que jo i, per tant, en menys perill?

¿Catalunya vol que es canviï la Constituci­ó i les lleis quan no som capaços de canviar un simple protocol que està fet amb manca de transparèn­cia i participac­ió? Demano una actuació immediata.

Esther Peña Vigas Girona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain