La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Guàrdia Civil busca errors en les indagacion­s de Tenerife

- SANTA CRUZ DE TENERIFE

La Guàrdia Civil ha obert una informació per revisar l’actuació policial des que va començar la recerca de les nenes de Tenerife assassinad­es pel seu pare, Tomás Gimeno. Es tracta d’un procedimen­t habitual en aquest tipus de casos i que només es transforma­ria en un informe per depurar responsabi­litats si es constatess­in errors o males praxis.

El dispositiu de recerca es va activar després que el 27 d’abril la mare de les nenes Olivia i Anna alertés la Guàrdia Civil que la seva exparella, Tomás Gimeno, no li havia tornat les menors. El 10 de juny el vaixell oceanogràf­ic Ángeles Alvariño va localitzar al fons marí dues bosses d’esport, una d’estripada i buida i una altra amb el cos sense vida de la germana gran, l’Olivia.

Precisamen­t ahir la mare de les nenes va sol·licitar a les autoritats que la recerca de l’Ángeles Alvariño no s’interrompi, com s’havia previst inicialmen­t, ja que “per poder tancar aquest horrorós crim és necessari trobar el cos de la petita Anna i del seu assassí”.

La interlocut­òria de la magistrada del jutjat número 3 de Güímar culpa de l’assassinat de les dues nenes Tomás Gimeno. La jutgessa detalla al seu escrit que l’acusat va lliurar a la seva parella actual un estoig portallapi­s amb cinta d’embalar, un feix de diners per import de 6.200 euros i una carta de comiat.

La magistrada també destaca les converses telefòniqu­es que l’infanticid­a va mantenir amb la mare de les nenes, una en presència d’un guàrdia civil, minuts abans que una patrulla d’aquest cos policial li cridés l’alto. El van sorprendre quan anava a la seva llanxa i li van imposar una proposta de multa per haver incomplert les restriccio­ns horàries del toc de queda per la covid.

 ?? XAVIER CERVERA ?? El nou decret d’avaluació és una transició entre la llei d’educació anterior i l’actual
XAVIER CERVERA El nou decret d’avaluació és una transició entre la llei d’educació anterior i l’actual

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain