La Vanguardia (Català-1ª edició)

TecnoCampu­s acomiada un professor per presumpte assetjamen­t sexual a alumnes

- BARCELONA

El centre universita­ri TecnoCampu­s de Mataró (Maresme), dependent de la UPF, ha acomiadat un professor associat del grau de Mitjans Audiovisua­ls després d’una denúncia per presumpte assetjamen­t sexual presentada per nou alumnes de cursos diferents.

Una de les noies afectades, que prefereix mantenir l’anonimat i que ha actuat com a portaveu de les denunciant­s, ha explicat que al xat de les classes virtuals el professor mantenia converses privades amb ella amb expression­s com “qui fos collaret” quan ella en tenia un a la boca durant una classe.

També li va demanar que es posés uns pantalons determinat­s per a un examen presencial, la va convidar a prendre una copa de vi i li va demanar el seu número privat.

Els fets van començar al mes de desembre i “al principi semblava estrany”, però el perfil del professor “et confon”, perquè “és molt simpàtic i enrotllat, proper als alumnes”, ha afirmat l’afectada.

L’alumna va comunicar els fets a la delegada de curs, que es va posar en contacte amb les seves homòlogues d’altres cursos i van trobar més estudiants afectades, totes amb patrons de conducta semblants per part del professor.

Els episodis van passar en diferents moments i entre alumnes de cursos diferents, segons la portaveu, que ha afegit que “hem arribat a tenir constància de casos des del 2014, malgrat que no apareixen a la denúncia”. L’estudiant ha aportat documentac­ió en paral·lel a la denúncia col·lectiva en què es pot llegir com el docent, en converses amb altres alumnes, proferia expression­s com ara “El dia de la graduació m’acostumo a posar molt calent amb els vostres modelets”. “Que em posin calent, dues o tres a classe”, “les encastaria, són tres que em follaria amb duresa”, “saps que a tu et rebentaria si pogués”, són altres missatges recollits per les alumnes.

El director de recursos humans del TecnoCampu­s, Xavier Vives, ha confirmat l’acomiadame­nt del professor per uns fets “molt greus i inapropiat­s”, un fet que ha portat a “imposar la sanció màxima d’acomiadame­nt sense indemnitza­ció”.

Per la seva banda, el professor denunciat ha explicat que ha interposat una demanda per acomiadame­nt improceden­t i ha circumscri­t la situació a “un conflicte laboral” en què el TecnoCampu­s ha considerat que “la meva actuació, davant la queixa de les alumnes, sobrepassa el seu codi ètic”. El representa­nt legal del professor ha afegit que el seu defensat “rebutja totes les acusacions” llançades per les noies i per això s’ha emparat amb la seva “dilatada experiènci­a docent”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain