La Vanguardia (Català-1ª edició)

Junts assenyala mig centenar de punts de botellot a la capital catalana

- REDACCIÓ

El grup de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona ha identifica­t als deu districtes de la ciutat fins a 48 punts on tenen lloc botellots i altes concentrac­ions de públic que provoquen molèsties al veïnat. Les formacions representa­des al Consistori van aprovar ahir una proposició presentada per JxCat en comissió que demana al govern municipal que dugui a terme les actuacions i dispositiu­s pertinents per evitar els botellots i fer complir l’ordenança del civisme. Tot i això, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ja va advertir que veu “impossible” que la Urbana controli tots els punts de botellot que hi ha a la ciutat i que considera que són “molts més” dels 48 que ha detectat Junts.

El grup que lidera Elsa Artadi ha identifica­t 13 escenaris de botellots i grans aglomeraci­ons a Ciutat Vella: el passeig del Born, la plaça dels Àngels, el passeig Marítim i les platges; les places Castella, Terenci Moix, Emili Vendrell, Folch i Torres, Joan Capri, la Repla i el Mar; el carrer Joaquim Costa i la Rambla del Raval. A l’Eixample destaquen Enric Granados, l’avinguda Gaudí, l’estació del Nord, el carrer Consell de Cent amb Casanova, les places Universita­t i Fort Pienc i l’interior d’illa Anaïs Napoleó.

Els punts assenyalat­s a SantsMontj­uïc són la plaça de les Tres Xemeneies, Montjuïc, especialme­nt la zona del teatre Grec i els jardins Laribal; el carrer Blai i la plaça Osca i els seus entorns.

La llista de punts negres continua a la plaça de les Corts i els jardins Bacardí, a les Corts; el Turó Park a Sant Gervasi; les places Virreina, Diamant, Revolució, Nord i Sol i el carrer Verdi a Gràcia.

A Horta-Guinardó les places Pastrana, Bacardí i Joan Cornudella;

Batlle admet que hi ha molts més escenaris d’aglomeraci­ons i que és impossible controlar-los tots

els entorns del Turó de la Rovira, i el parc dels Garrofers.

A Nou Barris, les places Àngel Pestaña, Verda, Verdum, la part alta del parc de la Guineueta i l’skatepark de Via Favència.

A Sant Andreu, el parc de la Trinitat i l’skatepark de Baró de Viver. I a Sant Martí, el parc del Clot, les platges i la zona Fòrum.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Els botellots han proliferat després del final del toc de queda
CÉSAR RANGEL Els botellots han proliferat després del final del toc de queda

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain