La Vanguardia (Català-1ª edició)

La marca Barcelona se’n va de gira internacio­nal

L’Ajuntament prepara una mostra itinerant que durant tres anys recorrerà els mercats estratègic­s per a la ciutat

- RAÚL MONTILLA

Després que Barcelona s’hagi aliat amb Sevilla per promociona­r el seu turisme internacio­nal, també comença a fer altres passos per reforçar la seva marca de ciutat, en aquest cas mirant a un públic més profession­al però també estranger. L’Ajuntament està a punt de treure a concurs una campanya per ensenyar l’ADN de Barcelona en altres ciutats del món a partir de l’any que ve i durant almenys tres anys. Una mena d’exposició física sense format definit d’entrada, que també tindrà una versió virtual i que vol aconseguir una millora en la posició internacio­nal, a més de captar inversions. Es tracta del projecte Barcelona al món.

“Mirem de generar un relat de què és Barcelona més enllà de la promoció turística”, explica el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni. “Si una ciutat no es promociona el mercat ho fa per tu; parlen de tu les altres ciutats. Si no fas tu la promoció, te la fan”, afegeix el regidor sobre un projecte que neix amb la idea de portar la ciutat al centre d’altres ciutats, que té com a objectiu reimpulsar la reputació i el posicionam­ent internacio­nal de la ciutat “com a palanca de la reactivaci­ó econòmica, per a l’atracció de l’activitat econòmica i el talent internacio­nal”.

Aquest projecte tindrà un cost total de 500.000 euros, que se sufragaran amb part del que es recapti gràcies a la taxa turística.

D’aquest total, 300.000 euros correspone­n a l’exposició; 200.000 euros per moure la mostra d’una punta a una altra del món.

La gerència d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica, de qui depèn el projecte –és a dir, de la primera tinença d’alcaldia–, no posa límit a com ha de ser aquesta representa­ció física.

De fet, segons apunten fonts municipals, la idea de l’Ajuntament és licitar un concurs públic en què també es valori la proposta d’instal·lació i el format, que haurà d’estar pensat per ser itinerant i interactiu.

La idea és que la mostra faci entre 12 o 15 sortides l’any i que sigui igualment vàlida per plantar-la al centre de Madrid, a Mèxic DF o a Hong Kong.

Es vol portar aquesta representa­ció física de la marca Barcelona a espais emblemàtic­s d’altres ciutats, ja sigui de manera autònoma o com a complement d’altres accions de promoció internacio­nal.

“No ens encotillem en el format”, insisteix el primer tinent d’alcalde sobre el projecte. Es valorarà la creativita­t de les propostes que es presentin, que aquesta creativita­t reforci el valor de la mateixa marca que es vol reimpulsar.

“La idea no és només que es pugui visitar, sinó que també permeti interactua­r”, apunta la coordinado­ra del projecte Marca Barcelona, Consol Vancells. Que al voltant d’aquesta acció estàtica hi “passin coses”: activitats,

La iniciativa, que es posarà en marxa el 2022, costarà 500.000 euros, que se sufragaran amb la taxa turística

debats... Quan la instal·lació no estigui viatjant pel món, o per la resta d’Espanya, els plans municipals passen perquè també s’exhibeixi a la ciutat, ja sigui al DHUB, perquè pugui ser visitada per ciutadans i públic estranger, o dins algunes de les fires i els congressos que se celebrin a la ciutat.

Segons expliquen fonts municipals, per al projecte, que està a punt de licitar-se, la intenció de l’Ajuntament és disposar també d’un comitè d’experts en què hi hagi el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon; la directora general de Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig; el director de comunicaci­ó de la Mobile World Capital Foundation, Juan Baselga; la directora general del Consorci de Turisme de Barcelona, Marian Muro; el director general de Barcelona Global, Mateu Hernández, i el director de Negoci Internacio­nal de la Fira de Barcelona, Ricard Zapatero.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? L’Ajuntament vol tornar a viatjar amb la marca Barcelona pel món
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU L’Ajuntament vol tornar a viatjar amb la marca Barcelona pel món

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain